В Ужгороді відновлять молодіжний центр праці

admin 13.05.2013 17:57 СОЦІО

13 травня Комісія з питань молодіжних ініціатив Громадської Ради при Закарпатській ОДА у прес-центрі «Нове Закарпаття» провела круглий стіл із закарпатськими роботодавцями. До участі також були запрошені представники Регіонального центру праці та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

За результатами спільного обговорення проблем працевлаштування закарпатської молоді вирішено розпочати роботу над двома новими соціальними проектами. Зокрема, проведення конкурсу роботодавців, які працевлаштовуватимуть молодь та розробка народного бренду «Вибір молоді».

До того ж, планується відновити молодіжний центр праці, який допомагатиме молоді у профорієнтації та виборі роботи.

Загалом перед учасниками постала ціла низка проблем, які варто було обговорити.

Протокольні рішення, по яких думка учасників заходу була одностайна або компромісна, подаємо в нас на сайті.

-         Відновити в області Молодіжний центр праці та реєструвати на сайті проекту вакансії з боку роботодавців, Центру зайнятості, агентства «Пошук» .

-         Звернути увагу на необхідність реформування вищої освіти: підвищити частку практичної освіти, держзамовлення робити виключно за потребами ринку, виховувати практичних фахівців.

-         Започаткувати практику соціальної пропаганди основ пошуку роботи, актуальних професій на ринку праці, інформаційну кампанію з необхідності відповідальніше підходити до вибору майбутньої професії для випускника школи, необхідності продовження проведення профорієнтаційних заходів для школярів тощо.

-         Встановити реальні механізми зв’язку роботодавців з молодими людьми через проведення ярмарків вакансій у ВНЗ області, сайт Молодіжного центру праці, проведення ознайомчих практичних занять у вищих навчальних закладах та більш якісне проходження практики на підприємствах, які представляють учасники круглого столу (роботодавці).

-         Звернутися до ВНЗ від імені Комісії з питань Молодіжних ініціатив скасувати статистичний збір «липових» довідок про працевлаштування студентів-випускників з інформацією про працевлаштування студентів.

-         Необхідно затвердити регіональну програму працевлаштування студентів та учнів старших класів   у вільний від навчання час, у зв’язку із чим розглянути на круглому столі із представниками органів місцевої влади це питання.

-         Комісії співпрацювати зі студентськими профспілками та студентським самоврядуванням у напрямку профорієнтації, підвищення зацікавлення молоді стосовно саморозвитку, підвищення кваліфікації, здобуття додаткових навичок для реальної конкуренції на ринку праці.

-         Рекомендувати студентському самоврядуванню проводити періодичні ярмарки вакансій спільно з Регіональним центром праці безпосередньо у ВНЗ з метою додаткового спілкування молоді з роботодавцями.

-         Стажування і практика під час навчання повинні бути не фіктивними а реальним. Звернутися до ВНЗ з пропозицією підсилити співпрацю з підприємствами, установами та організаціями стосовно проходження практики студентом. Крім того, важливо проконтролювати реалізацію законодавства, згідно якого стажування повинно зараховуватися до трудового стажу майбутнього учасника ринку праці.

-         Комісії провести конкурс «Народний бренд – вибір молоді» у співпраці з Центром зайнятості.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат