В УжНУ — нові факультети

10.05.2013 15:46 ПОДІЇ

Ректор Ужгородського Національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук під час засідання Вченої ради вишу озвучив приємну новину: УжНУ отримав нову ліцензію на провадження освітньої діяльності та акредитував нові спеціальності.

Позитивом для вищої освіти краю загалом є той факт, що відповідний документ, отриманий від Міністерства освіти і науки, включає в себе арифметичну суму ліцензованого обсягу УжНУ і ЗакДУ. Тобто кількість місць для студентів після приєднання державного університету до національного залишиться такою ж, як у двох вишах.

Ректор також наголосив, ко¬ментуючи заяви, озвучені ок¬ре¬мими ЗМІ, що науково-пе¬да¬гогічних працівників обох університетів у зв’язку з реорганізацією не звільнятимуть із огляду на необхідність економії фонду заробітної плати та відповідних відрахувань. Жодна зі спеціальностей чи освітніх напрямів не втратить необхідне кадрове забезпечення. Звичайно, склад кожної кафедри і підрозділу переглядатиметься відповідно до чинних нормативів і потреб конкретного структурного підрозділу. Що стосується допоміжного персоналу, то університет свідомо пішов на скорочення 100 штатних одиниць, однак це не науково-педагогічні посади. Крім того, всі ці одиниці були вакантними. Натомість кількість лаборантів та інших фахівців відповідатиме навантаженню і масштабам навчально-наукової роботи, що здійснюється кафед¬рою чи структурним підрозділом. І, можливо, в деяких із них навіть зросте.

Щодо процесу реорганізації вишу у зв’язку з приєднанням ЗакДУ, він закінчиться ще до вступної абітурієнтів та науковців. Щодо нових факультетів, відповідно до вимог сучасного освітнього ринку та ринку праці, йдеться про:

— факультет правознавства та європейського права (в. о. декана — доктор юридичних наук, проф. Ярослав Лазур);

— факультет інформаційних технологій (в. о. декана — кандидат технічних наук, доцент Ігор Повхан);

— факультет туризму та міжнародних комунікацій (в. о. декана — кандидат географічних наук, професор Наталія Габчак);

— факультет міжнародного бізнесу, менеджменту та логістики (в. о. декана — проф. Євген Бевзюк).

Останній діятиме у складі Інституту економіки та міжнародних відносин УжНУ разом із факультетом економіки та факультетом міжнародних відносин.

ТЕГИ : Федір ВащукУжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат