Родина їжаків житиме в Ужгороді (ФОТО)

admin 09.05.2013 10:03 ДОЗВІЛЛЯ

 

Новий міні-пам’ятник з’явиться наприкінці травня в Ужгороді. Як розповів автор пам’ятника скульптор Михайло Колодко, в рамках фестивалю «Дні чеської культури в Ужгороді», який розпочнеться 24 травня, відбудеться встановлення скульптури символу міста Їглави – їжачка.

Їглава – місто-побратим Ужгорода, офіційна делегація якого у складі 61 особи відвідає Ужгород з метою взяти участь у святкуваннях.

Михайло Колодко, автор скульптури бравого солдата Швейка, зазначив, що образ їжака був обраний не випадково. За його словами, ці маленькі колючі тварини стали символами міста Їглава у 13-14 століттях, коли під час «срібної лихоманки» на території сучасного міста було знайдено залежі срібла. Коли ж почали активно видобувати це срібло, зі своїх нір масово почали вилазити їжаки. Та ужгородський їжак колючим не буде. За словами Михайла Колодка, скульптура виготовлена таким чином, щоб об неї не можна було поранитися. Більше того, їжачків буде аж чотири, кожний з яких менший за попереднього – така собі їжачина сім’я. Та де вони будуть встановлені – тимчасовий секрет. Організатори фестивалю «Дні чеської культури в Ужгороді» повідомили, що пошук неколючих залізних тваринок буде невеличким квестом для усіх охочих.

Безпечного їжачка виготовив коваль Василь Криванич.

admin

ТЕГИ : пам’ятник їжачкуУжгородДні чеської культури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат