Задля комфорту закарпатських туристів у аквапарку Ніредьгази персонал розмовлятиме українською

09.05.2013 10:47 СОЦІО

У середу, 8 травня, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога в місті Бокторолонтгаза (Угорщина)   провів зустріч з головою загальних зборів Соболч-Сатмар-Березької області Оскаром Шестаком та міським головою Ніредьгази Ференцом Ковачем. Йшлося про реалізацію спільних   проектів, в тому числі й за рахунок фондів Євросоюзу. Участь в нараді взяли й міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл та керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович.  

Насамперед угорські партнери   поділилися досвідом в розвитку туристичної сфери краю. Так, міський голова Ніредьгази повідомив, що минулого року в місті побувало близько 140 тисяч туристів, які зупинилися хоча б на одну ніч. Потік мандрівників минулоріч збільшився майже на 40 тисяч. Українців, які відвідують Ніредьгазу щороку більшає, і нині вони займають третю сходинку після поляків та словаків, - каже Ференц Ковач. Міський голова повідомив, що в місцевому аквапарку та зоопарку вже цього року будуть набирати персонал, який вільно розмовляє українською – для комфорту українських туристів. «Система малого прикордонного руху сприяє зростанню кількості туристів із Закарпаття, будемо сподіватися, що лібералізація візового режиму збільшить потік мандрівників з вашої країни», - вважає міський голова.
Керівник загальних зборів області Соболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак запропонував закарпатським партнерам розвивати спільні туристичні маршрути, в тому числі й на Закарпатті, адже серед угорських туристів є велике зацікавлення культурними та історичними пам’ятками нашого краю.
Також Оскар Шестак повідомив, що вже цього року Ніредьгаза   спільно з Ужгородом та Мукачевом за кошти Євросоюзу будуть   реалізовувати проект з оновлення системи водопостачання. Сторони домовилися, що стартова конференція проекту відбудеться наприкінці червня в Мукачеві.
Також   Оскар Шестак запропонував закарпатським партнерам долучитися до розробки нових грантових проектів. «На період 2014-2020 років розробляється нові програми розвитку, що фінансуються Євросоюзом. Угорщина планує розробляти нові грантові проекти, враховуючи потреби Закарпаття, і ми готові долучати до їх розробки громади вашого краю», - зауважив керівник сусіднього регіону.
В свою чергу Іван Балога запропонував провести з цього питання окрему зустріч на Закарпатті на початку літа, де місцеві органи самоврядування представлять свої пропозиції до спільних з угорцями проектів.

ТЕГИ : ТуризмводопостачанняНіредьгазаУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат