В Ужгороді пройде програма "Здоров'я для жінок" (ФОТО)

фото і текст Ужгородського прес-клубу 25.04.2013 10:22 ЗДОРОВ'Я

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, головною темою якої стало започаткування на Закарпатті проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!» у рамках Програми «Здоров’я жінок України», що розпочинається цього тижня і триватиме до осені.

Свої ресурси для виконання інформаційного та освітніх напрямків проекту поєднали три громадські організації: Ужгородський прес-клуб, ГО «Мегасоціум» та Закарпатський обласний центр ґендерної освіти при УжНУ.

«Мета проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!» – привернути увагу громадськості Закарпатської області, передусім молоді, до важливості питання збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї. А також популяризувати сучасні ефективні способи та методи збереження репродуктивного здоров’я людини, -   розповіла Ірина Бреза, керівник проекту, голова Ужгородського прес-клубу.   – На закарпатців чекають численні просвітницькі заходи, під час яких волонтери поширюватимуть корисну інформацію».
            Маріанна Колодій, директорка Закарпатського обласного центру ґендерної освіти при УжНУ зауважила, що чи не вперше на Закарпатті започатковано таку ініціативу, яку підтримала програма «Здоров’я жінок України». «Просвітницькі акції будуть реалізовуватися по всій області,   - каже Маріанна Колодій. – таких заходів у нас практично не було. На сьогодні маємо суттєві проблеми з плануванням сім’ї, тому прагнемо, щоб кількість поінформованих збільшилась. Необхідно, щоб наші сімейні пари, молодь підходили до планування сім’ї більш раціональніше. А також були більш організовані у статевій поведінці: правильно користувалась засобами   контрацепції тощо. Своєчасне інформування молоді – це і певна профілактика абортів в Закарпатті, і усіх станів та явищ, пов’язаних з незапланованою вагітністю і сексуальним негативним досвідом».  
        Вуличні акції проводитимуть у всіх районних центра Закарпаття, особливо активно працюватимуть волонтери під час Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я (з 9 по 15 травня). Заплановано також тематичні засідання Ужгородського прес-клубу за участі місцевих та столичних експертів.
За словами Анни Мелеганич, керівника ГО «Мегасоціум», загалом по області працюватиме 11 команд волонтерів (понад 30 осіб), щоб якнайкраще привернути увагу громадськості привернути до питання збереження репродуктивного здоров’я. «Закликаємо закарпатців, особливо молодь, активно долучатися до наших акцій, підходити, отримувати консультації та необхідну інформацію, - додала Анна Мелеганич.

Програма «Здоров’я жінок України» - це п’ятирічна Програма (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з Фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» - українською неурядовою організацією, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та є членом Міжнародної федерації планування сім’ї.
 
Мета програми «Здоров’я жінок України» - сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам. Для досягнення мети Програма працює з українськими неурядовими організаціями, підтримуючи їхні ініціативи, спрямовані на зміну ставлення населення і створення сприятливих політик на національному та місцевому рівнях, а також зміцнюючи їх організаційну спроможність.

фото і текст Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : здоров'я жінокЗакарпаттяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат