Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 24.04.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі середа, 24 квітня. Екватор тижня присвятіть корисним справам і бажаним співрозмовникам. Нехай ароматна кава надихає на нові звершення. Додавайте до неї улюблені солодощі й не розчаровуйтеся через дрібниці. Гарного дня!

Цитата дня: Ніхто тобі не скаже, яким має бути життя. Світ не ідеальний, і не сподівайся, що коли-небудь він таким стане. Він такий, який є, а як у ньому жити - вирішувати тобі.   (Айзек Маріон "Тепло наших тіл")

Сьогодні температура повітря + 18, +21. В Ужгороді хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути. Народний прогноз погоди
: 24 квітня вшановується пам'ять святого мученика Антипа, єпископа Пергамо-Асійського. Антипа називали Половодом і казали: "Антип води розпустив", "Антип без води (холод) - засіки без зерна (літо погане)". Наші пращури помітили: "якщо до цього дня води не розкрились, то весна пізньою буде і літо поганим". Якщо вранці мороз, а вдень сніг пішов, то ще цілий місяць буде холодно. У цей день ведмідь з барлоги виходить.


За православним календарем 24 квітня ІМЕНИНИ відзначають Авдикий, Оксентій, Азадан, Олександр, Африкан, Григорій, Дим, Дмитро (Димитрий), Зинон, Изкриан, Максим, Олдама, Помпий (Помпей), Терентій, Тифанитиан, Федір (Феодор), Флегонт і Яків (Иаков).


Сьогодні також:
• Міжнародний день солідарності молоді (повністю — Міжнародний день солідарності молоді в боротьбі проти колоніалізму, за мирне існування)
• Міжнародний день проти вівісекції
[ред.]Національні
•   Вірменія: День пам'яті геноциду
•   Гамбія: День республіки
•   Ізраїль: День незалежності
•   Нігер: День народної згоди


Цей день в історії

1900 — вийшла друком основна книга Зиґмунда Фрейда «Тлумачення снів».
1909 — вперше кінооператор здійснив політ на аероплані. Це відбулось у Сентоселле, поблизу Риму. В якості пасажира його взяв на борт свого біплану Вілбур Райт.
1915 — турецька влада починає масові арешти і депортацію вірменської інтелігенції Константинополя Згодом цей день стане днем пам'яті жертв геноциду вірмен.
1916 — початок ірландського «Великоднього повстання» проти англійського колоніального панування.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 25 квітня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.20 та 18.30. «Даю рік»  
Поч. о 16.40 та 22.50. «Кохання – це все, що тобі потрібно». Поч. о 20.50.

Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».


Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні ви зможете дуже вдало і вигідно витратитися - те, що ви придбаєте, буде дуже корисним і гарним за якістю, а справи, в які ви інвестуєте свої ресурси, зможуть почати процвітання ще цього місяця. Друга половина дня чудово підходить для зміцнення ваших стосунків із коханими. Але найголовніше сьогодні - добре відпочити і виспатися!
Телець. Це дуже слушний час для того, щоб вдало реалізувати задумане. Ви братиметеся за справи, які дивним чином вдало закінчуються. Якщо реальних справ наразі немає, то це гарний час для їхнього планування - більшість ваших задуманих проектів буде реалізовано. Вечір присвятіть спілкуванню зі своєю другою половинкою - ви можете і тут домогтися бажаного - дійте!
Близнюки. Перша половина дня вдало підходить для паперових справ - підписання важливих документів, договорів тощо. Увечері, коли настане час спілкування та контактів із близькими та друзями, вам не варто перейматися через те, що ваша точка зору відмінна від оточуючих, і вас можуть не зрозуміти. Не забувайте, що ви висловилися, а приймати вас чи ні - турбота не ваша.
Рак. День дуже гарний для спокійного з'ясування стосунків із коханими. Також постарайтеся розпочати сьогодні боротьбу зі своїм страхом, страхом змін. Ви маєте прийняти і зрозуміти той факт, що «ніщо не вічне під Місяцем» і «все тече і все змінюється». Ви прокидаєтеся кожен раз нові, відмінні від себе вчорашнього. Але це півбіди - так само змінюються й інші люди. Причому, часом стрімкіше і помітніше.
Лев Сьогодні вам вкрай необхідно берегти нервову систему і органи чуття, в першу чергу - зір. Все, що вам необхідно для цього - спокійніший погляд на речі і гарно виспатися. Інакше певна втома дасть про себе знати, в першу чергу, проблемами із працездатністю. А взагалі це чудовий день для переговорів із вищими особами, з керівництвом - сьогодні вас можуть почути. Для цього потрібно розмовляти в неформальній обстановці - сходіть із шефом на боулінг.
Діва. Саме сьогодні вам варто було б взяти участь у полеміці, дебатах, суперечках і т.зв. «мозкових штурмах». У вас наразі дуже добре підвішений язик, а також вистачить аргументів, щоб «задавити» співрозмовника чи опонента. Розтягніть задоволення спілкування з цікавими людьми хоч за північ - вночі кава або чай під цікаву розмову - в самий раз.
Терези Постарайтеся присвятити цей день своїм особистим стосункам і своїм коханим. Почніть розмову, про яку давно мріяли, яку давно хотіли розпочати. Зробіть смачну чай або каву і вперед! Саме сьогодні ваша половинка податливіша і готова йти вам назустріч. Постарайтеся зробити так, щоб надвечір побут на «засмоктав» вас у свою трясовину.
СкорпіонЗайміться сьогодні «закриттям» ваших незавершених справ, поточних питань, які потребують швидкого виконання і рішення. Постарайтеся запланувати взагалі на кілька найближчих днів такі справи. Так, ніхто не говорить про те, що сьогодні буде легко, але напруга, що накопичилася за весь день, до вечора трансформується в приємне відчуття того, що день пройшов не даремно, і ви багато чого встигли..
Стрілець. Сьогодні ви зможете максимально використовувати свої ресурси і можливості - день знесилить вас повністю. Проте буде почуття внутрішнього задоволення, відчуття, що день прожитий не дарма. Якісь ваші давні плани або ідеї сьогодні можуть, нарешті, зрушити з мертвої точки. Відсвяткуйте цю подію ввечері в якомусь затишному закладі.
Козеріг Побутові питання і проблеми накриють вас із головою. Постарайтеся при цьому зберегти гідність і не спасувати. Сьогодні у вас ймовірні клопоти не лише з власної вини, а і з вини ваших домочадців. А це вимагає особливого терпіння. Вечір буде більш приємним і легким. Потерпіть!
Водолій. Ви зможете сьогодні проявити свої наставницькі якості - до вас звертатимуться по підтримку і допомогу люди з вашого близького оточення. Не варто відмовляти людям у допомозі, тим більше, що допомога носитиме інформаційний характер - ви будете щось роз'яснювати, показувати, а не давати гроші в борг. Надвечір стримуйте своє роздратування і втому - ви можете ненавмисне образити кохану людину.
Риби Це день сюрпризів. Ви можете здивувати своїх близьких чимось нестандартним - поведінкою, подарунками тощо. При цьому і вас не забули - світ також піднесе вам сюрпризи, і теж приємного характеру. Весь день ви відчуватимете приплив сил і енергії, зможете завершити багато незавершених проектів і справ. Увечері обов'язково вимагайте сатисфакції - проведіть його в компанії милих серцю людей і з келихом гарного вина.


А зараз — усміхніться :)


Бабуся з України зв’язала кофту.
Бабуся з Китаю зв’язала ай-фон.
Бабуся з Голландії не могла зв’язати і двох слів.
Бабуся з Сомалі зв’язала решту бабусь і вимагає викуп.


Ще десять років таких цін і зарплат, і замість перепису населення буде перекличка.

Приходить кум до кума і питає:
- Це правда, що твоя корова дає 100 літрів молока на день?
- Так.
- Як у тебе це виходить?
- Еее, все діло в ласці. Ось заходжу я до неї і кажу: "А що в нас сьогодні, ласуню, молочко чи яловичинка?

Rionews

Коментарі :


24.04.2013 12:19 рыбак

Создается Закарпатский фан-сайт о рыбалке zfish.pp.ua!
Если ты рыбак, присоединяйся!
Помоги нам сделать сайт интересным и информативным!
Ждем тебя на http://zfish.pp.ua/


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат