Серйозна техногенна аварія сталася в УжНУ

11.01.2013 15:42 ПОДІЇ

Як відомо, за останні 20 років у університеті практично не вкладалися кошти в оновлення мереж енергозабезпечення та комунікаційних мереж, що забезпечують життєдіяльність закладу. Прикладом кричущої безгосподарності є система теплозабезпечення будівлі колишнього економічного факультету поблизу пл. Народної, що і призвело до аварійної ситуації.


Виявляється, факультет опалюється від котельні, розташованої в районі гуртожитку № 1 на вул. Митній, а теплотраса протяжністю понад 2 км проходить під кількома вулицями Ужгорода. Таким чином, університет опалював не стільки свої приміщення, а кілька вулиць обласного центру.

Днями ця теплотраса одразу в кількох місцях вийшла з ладу через зношеність — частина її просто прогнила.
Під час намагання усунути аварію власними силами працівники університету виявили, що всі люки і власне теплотраса затоплені фекаліями. Щоб її відремонтувати, потрібно розкопати біля 2 км тротуарів та проїжджої частини обласного центру, відновлення яких коштувало би значну суму, якої у бюджеті наразі взагалі немає.

У зв’язку з цим ректором УжНУ, доктором технічних наук, професором Федором Ващуком прийняте єдине правильне в цих умовах рішення — захоронити згадану теплотрасу під землю, де вона і розташована, і розпочати роботу з будівництва автономної котельні в будівлі колишнього економічного факультету — так, як це вже давно зроблено сусідами університету — обласним статуправлінням та дитячою міською поліклінікою.

Можна тільки припустити, скільки мільйонів коштів за останні роки було витрачено державним закладом — університетом — на підігрів ужгородських вулиць та каналізаційних стоків міста…
До того ж при огляді комісією на чолі з ректором технічних приміщень факультету, про який йдеться, було встановлено, що подача електроенергії тут здійснюється за тимчасовою схемою й у будь-який момент може припинитися, оскільки основний силовий кабель уже третій рік перерізаний і не відновлений. Тож зусиль і роботи тут належить вкласти ще чимало.

ТЕГИ : УжНУ

Коментарі :


11.01.2013 16:17 влад

федя еще к своим миллионам добавит.
котнльня без его инткркса построена не будет


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат