В Ужгороді прогнозують спалах вітрянки

Rionews 11.01.2013 11:50 ПОДІЇ

За перші 10 днів 2013 року вже зареєстровано більше 40 випадків вітряної віспи в Ужгороді. Про це Rionews повідомив міський інфекціоніст Ужгорода Петров Віктор.

Джерелом інфекції при вітряній віспі може бути тільки людина, хвора на вітряну віспу чи оперізувальний герпес. Вхідними воротами для збудника є слизова оболонка верхніх дихальних шляхів. Період заразності для хворих спостерігається протягом 3-5 днів після припинення висипань на шкірі. Інкубаційний період при вітряній віспі становить 11-21 день. Максимум захворювань припадає на 15 день з моменту контакту з хворими. Висипання при вітряній віспі частіше з’являються одразу і відзначається висока температура тіла, в’ялість, неспокій, відсутність апетиту, іноді блювання, пронос. Поява елементів висипу при вітряній віспі відбувається одночасно з підвищенням температури тіла чи на декілька годин пізніше. Елементи висипу спочатку з’являються у вигляді плям, що перетворюються у водянисті підсипання а потім у кірочки з пігментація ми шкіри. Вірогідність виникнення ускладнень при вітряній віспі становить 5%, а у хворих зі ослабленою імунною системою їхній рівень досягає 30-50%. Ускладнення при вітряній віспі можуть виникати в разі порушення цілісності стінок пухирців, які є вхідними воротами для бактеріальної інфекції. У результаті вторинного інфікування виникають абсцеси, флегмони, бешиха, бульозна стрептодермія, стоматити, лімфаденіти. Лікування необхідно розпочинати відразу після встановлення діагнозу. Противірусну терапію призначають з першого дня захворювання. Хворого на вітряну віспу ізолюють на термін до 5 дня з моменту появи останніх елементів висипу. У дитячих колективах карантин при вітряній віспі має тривати з 11 по 21 день від моменту контакту з хворою дитиною. Для профілактики на сьогодні розроблена жива вакцина проти вітряної віспи, яка використовується у 80 країнах світу. Європейське бюро ВООЗ рекомендує обов’язково проводити вибіркову вакцинацію від вітряної віспи ослабленим та хронічно хворим особам.
У разі виникнення підозри на захворювання вітряною віспою, або бажання провакцинуватися, Ви можете звернутися в Ужгородську міську поліклініку, кабінет інфекційних захворювань.

Rionews

ТЕГИ : вітряна віспаепідеміяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат