Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 12.04.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 12 квітня. Наприкінці робочого тижня дозвольте собі трохи порелаксувати за чашечкою свіжозвареної кави. Запрошуйте до неї бажаних співрозмовників, і день обов’язково матиме позитивний початок. Не переймайтеся через дрібниці й активно проводьте вихідні!

Цитата дня:   Всі люди, послані нам-це наше відображення. І послані вони для того, щоб ми, дивлячись на цих людей, виправляли свої помилки, і коли ми їх виправляємо, ці люди або теж змінюються, або йдуть з нашого життя.   (Борис Пастернак)

12 квітня 2013 року в Ужгороді вдень 10-12° тепла. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ, який йтиме до самого вечора.
Народний прогноз погоди
: 12 квітня вшановується пам'ять преподобного Івана Ліствичника. 12 квітня в давнину спостерігали за птахами: якщо дикі качки прилітали жирні - весна буде холодною і довгою; а якщо раптово закінчувалась тяга вальдшнепів - слід чекати скорого похолодання чи снігу. У цей час лопаються бруньки у клена.

За православним календарем 12 квітня ІМЕНИНИ відзначають Аполлос, Еввула, Єлизавета (Елисавета), Епафродит, Захарія, Зосим (Зосим, Изосим), Іван (Іоанн), Иоад, Кесар (Цезар), Кифа, Персид, Сава, Сосфен і Сопрон (Софроний).

Сьогодні також:
  ООН: Міжнародний день космонавтики


Цей день в історії

1857 — Гюстав Флобер опублікував роман «Пані Боварі».
1861 — Американська громадянська війна: Бомбардуванням Форту Самтер військами Конфедерації почалася громадянська війна у США, яка завершилася через 4 роки перемогою Півночі і забрала життя 620 тисяч американців.
1864 — Американська громадянська війна: Різня в Форт Піллоу: Війська Конфедерації стратили більшість афроамериканськихсолдатів, які здались в Форт Піллоу, Теннессі.



Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Ужгород (пл. Театральна), Мукачево (пл. Миру)
Щонеділі — безкоштовні відкриті екскурсії містом. Поч. о 14.00.

с. Ужок, Великоберезнянський район
13, 14 квітня — IІ етап Чемпіонату України та клубне змагання з гірських автоперегонів «Бескид».

Ужгород, вул. Швабська, 25а (магазин «Зооманія»)
14—21 квітня — виставка екзотичних птахів, декоративних гризунів, декоративних павуків, мармурових тарганів, гігантського равлика Ахатина, пітона. Відкриття 14 квітня об 11.00.  


Падіюн
13 квітня — літературний вечір «Шістнадцята літера». Хедлайнер «Один в каное» (Львів).   Поч. о 17.00.

Обласна наукова універсальна бібліотека
14 квітня — творча зустріч із закарпатськими поетами, які пишуть російською мовою. Поч. о 17.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
14 квітня — «А де ж п’яте?» (Б. Апрілов). Поч. об 11.00 та 13.00.

«Юність»
13 квітня — Чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд Суперліги. «Карпати» (Ужгород) — «Спартак» (Київ). Поч. об 11.00.

13 квітня — обласний турнір із міні-футболу пам’яті Медвідя. Поч. об 11.00.

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 18 квітня — «Даю рік». Поч. о 17.00,   20.30 та 22.20. «Сімейка Крудсів»
Поч. о 12.00, 13.40, 15.20 та 18.50.

«Перемога» (Мукачево)
До 15 квітня — «Атака кобри 2» 3D. Поч. о 12.00, 16.00, 19.40 та 21.50. «Піймай шахрайку,якщо можеш» 2D. Поч. о 14.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».


Ужгород, вул. Кошицька, 28
Ювілейна ретроспективна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Галерея «Ужгород»  
Персональна виставка Йожефа Рущака (живопис).
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вам варто постаратися не привертати до себе багато уваги. Постарайтеся бути справедливими щодо інших людей. Постарайтеся не засмучуватися з дрібниць. Все, що сьогодні станеться, є всього лише попередженням, а не загрозою. Тому вам буде про що подумати.
Телець. Сьогодні вам варто більше часу приділити вирішенню фінансових питань. Постарайтеся не пропустити деталей. Цілком імовірно, що хтось вирішить вас обдурити. Однак вам не варто занадто емоційно реагувати на це. Постарайтеся не приймати близько до серця все, що про вас говоритимуть інші. Ваша думка, якщо вона йде від серця - найправильніша.
Близнюки. Будьте обережні у своїх висновках. На вас сьогодні чекає яскравий день, коли вам варто більше часу приділити спілкуванню з іншими людьми. Постарайтеся не надто агресивно наполягати на своїй думці. Вам достатньо навести факти для того, щоб розставити всі крапки над І. Кохані порадують. Вам варто бути трохи ніжнішими в особистих стосунках.
Рак. Цей день дивує своєю енергетикою. Сьогодні ви випробуєте цілий калейдоскоп емоцій. Намагайтеся концентруватися виключно на позитиві. Здоров'я залежатиме від того, наскільки мудро ви розпорядитеся своїм настроєм. Постарайтеся не примушувати нікого до будь-яких дій. Конфлікти на рівному місці вам сьогодні ні до чого.
Лев Чудовий день для тих, хто прагне гармонії у всьому, і насамперед у стосунках із оточуючими. Постарайтеся не дивуватися тому, що сьогодні дізнаєтеся від інших. Насправді більша частина сприйнятої вами інформації виявиться помилковою. Розставляйте пріоритети щодо тих справ, які плануєте сьогодні виконати.
Діва. Чудовий день для тих, хто прагне самореалізації. Вам не варто пред'являти підвищені вимоги до оточуючих, а особливо до близьких і підлеглих. Вам зараз потрібні союзники, а не жорстка конкурентна середа. Саме тому вам варто оточити себе однодумцями.
Терези Цей день дивує своїм наповненням. Постарайтеся не дивуватися тому, що відбуватиметься у вашому житті. Кохана людина може здивувати і порадувати несподіваним сюрпризом. Будьте відкриті для подарунків. Життєвий тонус буде на рівні. Саме тому ви сьогодні можете зробити купу справ.
Скорпіон Чудовий день для зустрічей і спілкування за інтересами з тими, хто прагне реалізації своїх цілей. Однодумці, колеги і навіть конкуренти стануть чудовим мотиватором до дії. Нічому не дивуйтеся, адже ви прекрасно знаєте, що все заплановане вами рано чи пізно відбудеться.
Стрілець. Цей день дивує своїм емоційним забарвленням. Настрій змінюватиметься мало не кожні півгодини. Однак вам варто використовувати таку можливість для того, щоб вирішити ряд питань із різними людьми з вашого оточення. Якщо ви злитеся, зателефонуйте тій людині, на яку треба натиснути або висловити свою тверду позицію. Якщо ж навпаки, у вас з'явилися романтичні нотки - зателефонуйте коханим і близьким.
Козеріг Сьогодні вам варто уважніше рахувати свої гроші. Не варто піддаватися спокусі. Будьте обережні з тими, хто просить у борг - це може бути небезпечно для вашого добробуту. Ще й винуватим опинитеся. А тому було б непогано скласти бюджет. Однак на здоров'ї економити не варто.
Водолій. Вам не варто боротися за те, чого за замовчуванням немає. Або було, але вже втратило свою актуальність. Якщо хочеться - посумуєте. Але пам'ятайте, що це абсолютно марне заняття у всіх сенсах. Тому, коли відчуєте, що можете впоратися з емоцією - перемикайтеся на творення. Сьогодні ви ясно побачите, хто є хто..
Риби Цей день можна назвати днем відпочинку. Але відпочинку на фізичному рівні. А ось на емоційному і навіть креативному - вам доведеться гарненько попрацювати. Постарайтеся бути чесними з собою і з іншими. Не варто обманювати через бажання виділитися. З боку це матиме трохи безглуздий вигляд. Увечері можете розраховувати на несподівану зустріч або дзвінок.


А зараз — усміхніться :)


Гроші - зло! Блллііін, зла не вистачає!


- Іване, як поживаєш?
- Як гарбуз.
- ?
- Пузо росте, а хвостик сохне.

На іспиті професор питає студента:
- Юначе, якби вам запропонували на вибір купу грошей чи розум, щоб ви обрали?
- Гроші.
- А я - розум, і знаєте, чому?
- Звичайно, кожен бере те, чого йому не вистачає.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат