Закарпатська підприємець отримала погодження від чиновників завдяки прокуратурі

admin 11.01.2013 10:25 СОЦІО

Хустською міжрайонною прокуратурою розглянуто звернення громадянки Г., отримане на телефон «гарячої лінії» прокуратури області, на дії Липовецького сільського голови.

Підприємець скаржилася, що вона ще у березні 2003 року уклала договір оренди земельної ділянки з правом викупу для будівництва торгового комплексу у с. Липовець Хустського району, в подальшому, погодила з відповідними службами всю технічну документацію збудованого торговельний комплексу, ввела його в експлуатацію та отримала право власності на нерухоме майно. Відтак, Липовецька сільська рада дала дозвіл на продаж земельної ділянки і підприємець ще у 2009 році сплатила всю суму.
Але коли закарпатка виготовила технічну документацію на придбану земельну ділянку та Державний акт на право власності, сільський голова відмовив їй в підписанні Державного акту,   а   землевпорядник не погоджувався підписувати технічну документацію.  
Жінка звернулася до суду і своїм рішенням Хустський районний суд зобов’язав Липовецького сільського голову та землевпорядника Липовецької сільської ради   погодити технічну документацію для виготовлення державного акта на право власності на земельну ділянку. Проте, чиновники не поспішали цього робити. І тільки після втручання Хустського міжрайонного прокурора, який розпочав з цього приводу перевірку, чиновники підписали документи і підприємець отримала усі необхідні погодження.
Нагадаємо, що одним з пріоритетних напрямків у здійсненні наглядової діяльності прокуратури визначено захист конституційних засад підприємницької діяльності.
З початку червня 2012 року запроваджено практику отримання   на телефон «гарячої лінії»   інформації про факти незаконного втручання у діяльність підприємств, установ, організацій та інших господарюючих суб’єктів з боку контролюючих та правоохоронних органів.
Протягом минулого року, за результатами проведених перевірок щодо   захисту конституційних засад підприємницької діяльності, на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 17 подань органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, 37 – органам контролю, за результатами розгляду яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності   48 осіб, принесено 12 протестів на рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які вже задоволені.
Нагадуємо, що для повідомлень про факти незаконного втручання у діяльність підприємців прийматимуться дзвінки у прокуратурі Закарпатської області за номером
63-08-35 з 09.00 до 18.00 год. Аналогічні телефони працюють в усіх міськрайонних прокуратрах.

admin


За матеріалами Прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : ПрокуратураЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат