Ужгород прийматиме Всеукраїнські змагання з регбі-7

admin 11.04.2013 13:12 СПОРТ

25-27 квітня в Ужгороді пройдуть змагання з регбі-7 в рамках ХІ-ої літньої Універсіади України. Збірна УжНУ з регбі в основі якої команда американського футболу "Ужгородські лісоруби-УжНУ" прийматиме на своєму полі гостей з усієї України.

Регбі-7 - різновид регбі. Грається на полі для регбі-15 за майже аналогічними правилами командами по 7 гравців у кожній. Різновид відомий із 1883 року.Виконавчий комітет МОК у серпні 2009 року рекомендував включити регбі-7 до програми Олімпійських ігор 2016.
Гра складається з двох таймів по 7 хвилин кожен. Для фінальних ігор можуть бути встановлені довші тайми (10-12 хв). Відмінністю від регбі-15 є те, що після спроби чи голу м'яч вводиться у гру командою, яка щойно забила (для вирівнювання шансів супротивників). У сутичці беруть участь 3 гравці замість 8 у регбі-15. Реалізація спроб пробивається з відскоку (дроп-гол), а не з підставки на землі. Вилучення за жовту картку двохвилинні, а не десятихвилинні, але це суворіше покарання з огляду на великий вільний простір. Змагання з регбі-7 дуже популярні у світі. Зазвичай це турніри, які проводяться протягом одного-двох днів. Команди грають по кілька матчів за день, спочатку в групах, потім за олімпійською системою.
Починаючи з 1993 року, раз на чотири роки проводяться чемпіонати світу з регбі-7. Чемпіони: двічі Фіджі, по разу Англія, Нова Зеландія й Самоа.


Джерело: Мукачево.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат