У ДТП за участі доньки посадовця   загинув 34-річний водій мотоцикла... (ДОПОВНЕНО)

Людмила Федоришина 23.03.2012 15:48 КРИМІНАЛ

20 березня за фактом ДТП, яка сталася на об’їзній дорозі поблизу ресторану «Кілікія» обідньої пори 19 березня і внаслідок якої загинув 34-річний ужгородець, порушено кримінальну справу (ч. 2 ст. 286 КК України — порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого).


Про це через кілька днів після аварії в офіційному коментарі повідомив Іван Косей, заступник начальника управління, начальник відділу нагляду за дотриманням законів у органах внутрішніх справ при проведенні дізнання та досудового слідства прокуратури в Закарпатській області.

За словами працівника прокуратури, матеріалами справи встановлено, що ДТП сталася за участі легкового авто «Фольксваген» та мотоцикла «Kawasaki ZX12R», наголосивши, що мова йде саме про два транспортні засоби. Річ у тім, що за день до цього офіційний сайт УМВС України в Закарпатській області в повідомленні про вищезгадану ДТП чомусь дещо по-іншому подав даний факт під компрометуючою назвою «Ще один «ніндзя» розбився…», вказавши, що «водій мотоцикла марки «Kawasaki Ninja» впав із мотоцикла,   внаслідок чого дістав тілесні ушкодження, несумісні з життям». Жодного слова у повідомленні не вказано про те, що з другорядної дороги виїхало авто, через яке власне і сталося зіткнення... На сайті прокуратури області з цього приводу мовиться таке: «Близько 14.00 водій автомобіля марки «Фольксваген Туарег», виїжджаючи з другорядної дороги, допустила зіткнення з мотоциклом марки «Kawasaki ZX12R», який рухався по головній дорозі в напрямку КПП «Ужгород».

«План-схемою зафіксовано і відтворено все, що відбувалося на дорозі. Автотехнічна та трасологічна експертизи мають встановити цілісну картину ДТП, відтак можна буде дати правову оцінку діям учасників аварії», — прокоментував ситуацію Іван Косей. Прокурор повідомив, що наразі триває слідство, тому утримався від розголошування інформації про осіб, вказавши лише, що за кермом мотоцикла був молодий чоловік, ужгородець, приватний підприємець, а за кермом легковика — жінка.

Що стосується інформації, оприлюдненої в Інтернеті, що мотоцикліст сам впав і розбився, не впоравшись із керуванням, то Іван Косей зазначив: у разі необхідності буде проведена службова перевірка. Загалом матеріалів, на його думку, достатньо, щоб встановити, хто був винен, і дати факту належну правову оцінку.

Жінка, про яку згадав працівник прокуратури, є донькою директора Закарпаття¬обленерго Василя Ковача. Про це повідомили рідні Сергія Камольцева, чоловіка, який загинув у ДТП. Дружина Сергія одна з перших прибула на місце аварії. У коментарі «РІО» жінка розповіла, що була просто шокована від побаченого, адже автомобіль, який, за її словами, спричинив ДТП — знаходився взагалі за 150 метрів від місця зіткнення. «Вона (водій легковика — прим. авт.) навіть не зупинилася, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, просто не побачила, подумавши, мабуть, що збила собаку... Натомість мого чоловіка не врятував навіть шолом, у якому він завжди їздив. Шолом розколовся на дві частини від удару в задні двері авто. Смерть була миттєвою. Він «відпустив» мотоцикл, аби полегшити зіткнення, такий метод мотоциклісти застосовують у крайніх випадках, коли зіткнення   уникнути неможливо, але можна його послабити і є шанси залишитися живим», — розповіла дружина загиблого. Рідні мотоцикліста досі не вірять у те, що сталося, оскільки зазначають, що Сергій був дуже обережним водієм із багаторічним стажем водіння і жодного разу не потрапляв у ДТП раніше... Зважаючи на різну інформацію, яка подавалася останніми днями у крайових Інтернет-виданнях, зокрема і на офіційних сайтах УМВС України в Закарпатській області та управління ДАІ УМВС України в Закарпатській області, єдине, на чому наполягають і мати загиблого Ольга Вікторівна, і брат Денис, і дружина Ніка — на об’єктивному слідстві.

У четвер Сергія поховали. Чим завершиться слідство, поки що невідомо. «РІО» і надалі інформуватиме читачів про перебіг подій у цій справі.

Заява Сергія Ратушняка з приводу ДТП, «героїв» і мажорів

Людмила Федоришина

ТЕГИ : ДТП

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат