Генпрокурор наголосив на необхідності координації правоохоронців у боротьбі зі злочинністю

admin 19.03.2012 10:52 ПОДІЇ

14 березня, у м.Львові Генеральний прокурор України Віктор Пшонка провів нараду з питань підвищення ролі прокурорів у координаційній діяльності.

Участь у нараді взяли прокурори областей України, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судових та правоохоронних органів Львівщини. Був присутній на нараді і прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня, а також старший помічник - прес-секретар прокурора області.
За словами Генерального прокурора Віктора Пшонки, Президент України неодноразово наголошував на необхідності забезпечення належної координації правоохоронців у боротьбі зі злочинністю.
«Провідниками державної політики у сфері законності мають бути усі без виключення структури: від правоохоронних органів до органів влади і місцевого самоврядування, проте здійснювати керівництво цим процесом, відповідно до вимог чинного законодавства, мають органи прокуратури», - сказав він.
Віктор Пшонка зазначив, що свої повноваження прокурори мають використовувати для подолання негативних тенденцій у протидії злочинності.
«Люди очікують від нас своєчасної та реальної допомоги, тому прокурори повинні повною мірою використовувати свої повноваження для подолання негативних тенденцій у протидії злочинності та корупції. Це стосується і забезпечення прийняття законних рішень за кожною окремою заявою будь-якого громадянина», - наголосив Генеральний прокурор України.
Крім того, Віктор Пшонка підкреслив, що прокурори зобов’язані постійно підвищувати рівень та якість координаційної діяльності.
«Це вимога закону, це моя вимога як Генерального прокурора України. Для її належного виконання центральним апаратом розроблено Положення про координаційну діяльність правоохоронних та інших державних органів», - зазначив він.
До кінця місяця з керівниками правоохоронних органів буде проведено координаційну нараду. На ній буде обговорено та затверджено спільним наказом дане Положення про координаційну діяльність.
«Таким чином, основні принципи, форми і методи координаційної діяльності знайдуть своє відображення у цьому документі, який треба неухильно виконувати», - резюмував Генеральний прокурор.

admin


За матеріалами Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


20.03.2012 08:08 засновник

Ужгородський коньячний завод пане генеральний прокурор і на досі перебуває під контролем не засновників, а рейдерів.А прокуратура Закарпатської області кришує такі дії.Допоможіть пане Пшонка законним власникам відстояти своє право власності на законно приватизоване майно.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат