Закарпатський SPA-догляд презентують на чемпіонаті з масажу в Ужгород

admin 14.03.2012 12:25 ЗДОРОВ'Я

“Тут буде і молоко, і мед, і тісто”, — розповідає автор методики масажист Іван Паук. Щоправда, особливість закарпатського SPA-догляду полягає, перш за все, у процедурах, що проводяться у чанах із водою, багатою на сірководень.

Про це Іван Іванович розповів журналістам у прес-центрі “Закарпаття”, анонсуючи Перший відкритий чемпіонат з класичного та SPA-масажу у західному регіоні. За його словами, захід проходитиме з 16 по 18 березня в ПАДІЮНі. Щоправда, конкурсними будуть тільки два дні, адже 17 березня учасники виявили бажання в повній мірі випробувати на собі дію закарпатського SPA-масажу.

“Підготовка до Чемпіонату тривала майже рік”, — підтримав розмову голова оргкомітету заходу, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, SPA-майстер вищої категорії, керівник відділу в «Асоціації спеціалістів зі спортивної медицини та лікувальної фізкультури України» Сергій Капралов. За його словами, чемпіонат такого рівня проводитиметься на території Західної України вперше. Для участі в заході до Ужгорода з’їдуться 15 спеціалістів з масажу з різних міст України – Одеси, Львова, Харкова, Києва, Сум, Трускавця. 5 учасників представляють безпосередньо Закарпаття. Суддівську колегію представлятимуть імениті масажисти, в колишньому – учасники і призери подібних заходів – всього 8 суддів.

За мету чемпіонату його організатори визначають, в першу чергу, підвищення кваліфікації спеціалістів цієї галузі, можливість обміну досвідом, а також – популяризацію масажу як виду мистецтв». Іван Паук переконаний, що «масаж – це справжнє мистецтво. Він вимагає спеціальної підготовки і певного багажу знань. Сьогодні трохи не половина масажистів – в колишньому штукатурники. Але ж масаж першочергово – лікувальна процедура, якою має займатись професіонал». Погоджується з колегою й інша гостя зустрічі, Інна Бєлякова, практикуючий масажист і одна з організаторів чемпіонату: «Для того, аби вміти професійно провести масаж, спеціаліст повинен постійно розвиватись, підвищувати свій рівень. І, в першу чергу, любити те, чим він займається – від механічно виконаної процедури масажу, навіть зробленего за всіма правилами, користь, якщо і буде, то мінімальна». Насправді ж, як стверджують масажисти, ці процедури можуть вилікувати дуже багато хвороб і   благотворно вплинути не тільки на фізичну, але й психічну сфери.

“Сьогодні ліки (смертність від них, а також ускладнення від фармацевтичних препаратів) займають перше місце у рейтингу смертності – після інфарктів, інсультів, онкологічних захворювань. І, не зважаючи на це, попит на ліки з кожним роком зростає. Але ж для того, аби вберегтись від багатьох важких захворювань, достатньо просто регулярно звертатись до масажиста і проходити профілактичний курс масажу”, — переконаний Сергій Капралов. До речі, переважна більшість різновидів масажу буде представлена на Чемпіонаті, а тому відвідувачі зможуть побачити все на власні очі. Серед них, зокрема, класичний, SPA-масаж, лімфодренаж, іспанський, турецький (хамам), релакс-масаж, масаж мішечками з закарпатськими травами. І, звісно, під час заходу буде презентована авторська техніка масажу “Закарпатський SPA-догляд в чанах”.

Проходитиме Чемпіонат у відкритому форматі: на сцені розташуються чотири масажні столи, за якими кваліфіковані спеціалісти впродовж 50 хвилин демонструватимуть свої навички і вміння. «Моделями» виступатимуть студенти факультету фізичного виховання та спорту УжНУ. Окрім змагань за титул кращого із кращих, Чемпіонат передбачає і майстер-класи суддів – нині найкращих масажистів на території СНД. Спостерігати за дійством буде вкрай цікаво, переконують організатори заходу, адже демонстровані сеанси масажу будуть проходити у відповідності до кращих стандартів, з урахуванням всіх обов’язкових правил: від професійної майстерності учасників – до дотримання ними етикету масажу. За підсумками чемпіонату 9 кращих фахівців без відбіркового туру потраплять до фіналу, котрий у квітні відбудеться у Києві.

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат