МЗС обіцяє «серьйозно» розібратися з німцями, які затримали українців через "погані" візи

admin 13.03.2012 16:25 ПОДІЇ

(мовою оригіналу) МИД Украины намерено «серьезно» разобраться с причинами аннулирования шенгенских виз 6 гражданам Украины в Германии.

Об этом сообщил спикер Министерства иностранных дел Украины Александр Дикусаров во время брифинга в Киеве, передал корреспондент ГолосUA.

По его словам, 10 марта 2012 года 7 граждан Украины были задержаны сотрудниками приграничной инспекции федеральной полиции г. Людвигсдорф (Германия) по подозрению в предоставлении недостоверных данных при оформлении шенгенских виз.

Так, по информации немецких правоохранительных органов, украинские граждане намеревались с польскими шенгенскими визами, оформленными для деловых поездок, въехать в Германию с туристической целью.

На сегодняшний день, по словам А. Дикусарова, немецкие правоохранители аннулировали визы 6 украинцам.

12 марта, по его словам, пострадавшие украинцы обратились с жалобой на безосновательное аннулирование виз в посольство Украины в Германии.

В связи с этим, как отметил спикер МИДа, посольство Украины намерено обратиться в МИД ФРГ, чтобы установить правомерность примененных мер.

Таким образом, по словам Дикусарова, грустный прецедент для украинских граждан даст возможность МИДу обезопасить украинцев от данных инцидентов в дальнейшем.

«Мы в этой ситуации будем очень серьезно разбираться, потому что к гражданам Украины не должно быть такого предвзятого отношения», - подчеркнул Дикусаров.

golosua.com

admin

Коментарі :


14.03.2012 15:37 Михайло Михайлович

Справжня патріотка України п.Ганна. Вам респект! Якби кожен з українців, хто перетинає кордон будь-де міг за себе так відстояти, більше би Україну поважали у цілому   світі!


14.03.2012 14:32 Ігор

Ганно, дійсно не найприємніша ситуація сталась із Вами, але в шенгенських правилах є такий момент, як вїзд до країни, що надала візу, саме через її кордон. Окрім випадків, коли вказана шенгенська країна не має спільних із Україною кордонів.  
У Вашому випадку якраз Чехія не має кордонів із Угорщиною, на відміну від України. Так що, читайте правила. Ну а високо піднята голова - це плюс


14.03.2012 13:10 О.Р.

Браво, Ганно!


14.03.2012 10:02 Ганна

Чому лише німці таке чинять? Минулого року мене, маючи угорську шенгенську візу, зняли з автобуса на словацькій території, що прямував до Чехії(саме через Чехію я мала на меті дістатися Угорщини) і нахабно та зверхньо зі мною   поводилися словацькі прикордонники. Я освічена людина, громадянка України була морально принижена поведінкою словацького прикордонника,який сказав,що для нього угорська шенгенська віза пустий папірець, хоча я мала і запрошення до Угорщини і переконала, що маю право транзитом добиратися у любу країну Шенгенської унії, але все марно. Такого принизливого ставлення до громадян України на Словацькій стороні я ніколи не зустрічала у своєму житті. Попри все я з високо піднятою головою покинула словацький кордон і   наостанок сказала, що ніколи моєї ноги у цій непривітній країні не буде. Я горда з того, що я українка і тоді саме того злощасного вечора, коли мені відмовили у подальшій поїздці до Європи я відповіла тому безкультурному та невихованому прикордоннику на ім"я Дюла, що українці гідна нація і принижувати їх честь та гідність навіть на транзитній території нікому не дано права. Тому такі випадки з нашими громадянами не поодинокі і держава Україна має належним чином захищати права своїх громадян, де би вони не були.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат