Доброго ранку, любі читачі!

admin 09.01.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 9 січня. Починати новий тиждень після тривалих святкувань не так легко, тому перш за все збадьоріть свій організм чашечкою ароматної кави. Вона пришвидшить сприйняття нової інформації, і день матиме легкий та приємний початок. Гарного вам старту і позитивного завершення вже розпочатих справ!

Цитата дня: Існує три різновиди людей: ті, що бачать; ті, що бачать, коли їм показують; та ті, що нічого не бачать (Леонардо да Вінчі)

9 січня по Закарпатській області: Хмарно з проясненнями часом невеликий сніг, вдень в горах місцями помірний. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вдень від 2° морозу до 3° тепла, в горах місцями вдень 3-5° морозу.
По м. Ужгород: Хмарно з проясненнями часом невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вдень 1-3° тепла.

За православним календарем 9 січня ІМЕНИНИ відзначають Степан (Стефан) і Федір (Феодор) (+Лука, Тихон, Яків).

Цей день в історії

1648 — Богдана Хмельницького обрано гетьманом Запорізької Січі.
1769 — російська імператриця Катерина II видала Маніфест про заснування двох асигнаційних банків. До цього її спонукало зростання військових витрат.
1792 — Підписано Ясський мирний договір, що завершив російсько-турецьку війну 1787—1792.
1799 — Англії вперше у світі введено податок на прибуток.
1905 — у Санкт-Петербурзі влада жорстоко розігнала мирну демонстрацію, учасники якої мали на меті вручити цареві «Петицію робітників і жителів Петербурга для подання Миколі II». Розстріл велелюдного мітингу, який отримав назву "кривавої неділі", став одним із поштовхів до революції 1905 року.
1923 — іспанський винахідник Хуан де ля Сієрва здійснив перший політ на винайденому ним автожирі. З розвитком гелікоптерів роботи зі створення автожирів були згорнуті.
1927 — у кінотеатрі Монреаля через паніку, викликану невеликим вибухом кінокамери, загинуло 78 людей, з них 77 — діти.
1951 — у Нью-Йорку відбулось офіційне відкриття штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй.
1972 — у гавані Гонконгу загорівся і затонув океанський лайнер «Королева Єлизавета», на той час найбільший у світі пасажирський корабель.
1992 — Ґвінея, Венесуела і Чилі визнали незалежність України.

Що сьогодні та завтра буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
До 12 січня   — «Місія: Різдвяний порятунок». Поч. о 12.00 та 13.40.   «Місія неможлива: протокол фантом». Поч. о 15.20, 17.40 та 20.00. «Висоцький. Спасибі, що живий». Поч. о 22.10.

Галерея «Ужгород»
Тематична Різдвяна виставка.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Виставка творів угорських митців Закарпаття (образотворче та прикладне мистецтво) ім. Імре Ревеса.
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Колекція різьби по дереву Сіона та Івана Сільваїв.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Галерея “Ужгород”
Виставка Сергія Біби (живопис).

Художній музей імені Бокшая
Виставка Василя Свалявчика з нагоди 60-річчя художника.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка «Зимова казка в Ужгородському замку»: виставка ялинкових прикрас 40—90-х років(у тому числі ручної роботи), стародруків та ікон із нагоди Новорічно-Різдвяних свят.
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Вул. Гагаріна, 8а (150 метрів від переїзду) — Стаціонарна виставка екзотичних тварин — крокодилів, варанів, водяних агам, павуків-птахоїдів, геконів, хамелеонів, ігуан, африканських гігантських жаб, бородатих агам, плащоносних ящірок, анаконд, удавів.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.


Що сьогодні обіцяють зірки?

Овен. В особистому житті спостерігається тимчасовий затишок, навіть дрібний шторм. Не провокуйте сварку. Почати з'ясування стосунків легко, а згладжувати потім доведеться дуже довго. Краще утримайтеся від коментарів на дії та слова вашої половини. А ще краще на сьогодні розійдіться по різних квартирах або хоч би кімнатах.
Телець Вам захочеться змінити роботу або внести в нинішню якесь нововведення. Але першому імпульсу піддаватися не варто. Хтось із домашніх вклиниться у ваш робочий процес, якось вплине на нього, допоможе вам у чомусь.
Близнюки. Нещасні випадки й аварії можуть ходити за вами по п'ятах. Намагайтеся бути уважними. А на роботі співробітники попросять допомоги й підтримки. Надайте їм те, чого вони потребують. Вони це пам'ятатимуть і самі коли-небудь стануть вам корисні
Рак. Сьогодні думка навколишніх буде дуже важлива для вас. Те, що кажуть про вас інші, ранитиме й зачіпатиме вас. Це позначиться на вашому особистому житті. Не давайте приводу для ревнощів і не дошкуляйте своїми ревнощами коханій людині.
Лев. Вас охопить найсильніше бажання змін і новизни, але не треба піддаватися цьому почуттю. Цей день треба присвятити вирішенню питань із грішми - аліментами, боргами, кредитами. А також займіться, якщо настав час, оформленням спадщини.
Діва. Ваш партнер допоможе вам вирішити деякі фінансові питання. Партнер не обов'язково діловий, може бути й "особистий". Займіться сьогодні добродійністю. Якщо ви не можете купити дитбудинку, приміром, новий телевізор або холодильник, то хоч би віддайте бідним ті речі, які ви не носите.
Терези. Сьогодні ви не дружите з побутовими пристроями - вони виходять із ладу від вашої присутності, ламаються, падають і б'ються. У будь-якому разі, стежте за собою та своїми діями. Не забувайте вимикати праску, закривати дверцята холодильника, закривати крани тощо.
Скорпіон. У вас може з'явитися бажання кардинальних змін в особистому житті, аж до зміни партнера. Не поспішайте - відрізати завжди можна, а склеїти - часом пізно, і пізно назавжди.
Стрілець. На роботі виникне якась незрозуміла та напружена емоційна ситуація, корені якої не видні та приховані. Цей настрій передасться вам і на вечір. Ви будете дуже підозрілими та ревнивими стосовно своєї коханої людини.
Козеріг. Це хороший день для оздоровлення вашого організму нетрадиційними способами. Прийміть цілющу ванну, випийте настою з потрібних вам трав. Увечері зверніть увагу на дітей, вони можуть поводитися досить зухвало. Позначаються минулі прорахунки у вихованні.
Водолій. Не з'ясовуйте стосунків із близькими, ви не зможете передбачити їхню реакцію на ваші слова. У стосунках із партнером спостерігається явна дисгармонія. Спробуйте знайти причину вашої поведінки та виправити ситуацію.
Риби. День буде вдалим для тих представників цього знака, які працюють у парі, команді, системі. Станьте, якщо ви ще не стали, партнером комусь, співавтором, колегою і т.д.


А зараз — посміхніться :)


Зима, ліс, падає сніг. По лісі ходить нервовий ведмідь. То ялинку зламає, то дерево копне, то на вовка накричить… короче, весь в гніві. Ходить і бурмоче: “Блін, ну нашо я в вересні каву пив???”


- А мене інопланетяни викрали! Пам’ятаю тільки тьмяну лампочку, якісь кнопки, рух угору…
- Аякже, інопланетяни… Це ми тебе п’яного в ліфті везли!


Вирішив Господь Бог перевірити, як студенти готуються до сесії. Послав ангела в Оксфорд, Кембридж та К-ПДУ. Прилітає ангел тай каже:
- В Оксфорді – вчать, в Кембриджі – вчать, в К-ПДУ – п’ють.
Через три тижні, та сама історія.
За ніч до початку сесії:
- В Оксфорді – вчать, потом покрились, в Кембриджі – вчать, аж посивіли, в К-ПДУ – моляться.
Бог подумавши хвилинку, каже:
- То, як своїм не допомогти.

admin

Коментарі :


09.01.2012 09:25 ЮРІЙ ЛЬВІВСЬКА обл.

Ви дуже відверта газета "РІО".Нічого не боітеся.Друкуєте все.ВИ незалежні.Так і повинно бути.За це я ВАМ всім дякую!!А чого боятися!В Дрогобичі,де я проживаю,випускається газета "ГАЛИЦЬКА ЗОРЯ" - тут не все надрукують - бояться...А чого,не зрозуміло!Є і опозиційна "ТУСТАНЬ",але зараз,тільки на мій погляд,грає на два фронти - видно хто більше кине бабла - того і хвалять!Ну то таке!Ясно всім,що з ЯНУКОВИЧА такий Президент,як з мого пальця пістолет!Він такий професор,як я кандидат наук!Коли слідчому задали питання чи насправді Янукович професор,той відповів - "Так!Він професор---кримінальних наук".Ось такого!!!А ось що сказала недавно журналістка і політолог В.НОВОДВОРСЬКА   -   "Кто мог голосовать за Януковича и как могло случится,чтобы люди в здравом уме и в твердой памяти проголосовали за это советское барахло из камеры зранения,уцененное....."Будьте здоровы!Чистого вам пера   здоров я,а решта все буде!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат