Погорєлов відмовив телеканалу ZІК, тому що... енергетик!

02.03.2012 18:16 РАТУША

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов минулого тижня зважився на брифінг, який розпочав із райдужних планів, а завершив виправдально-звинувачувальним пасажем.

Він повідомив, що в Ужгороді на пл. Народній Нацбанк не будуватимуть. Більше того, як запевнив ужгородський градоначальник,   без обговорення міською громадою жодне будівництво тут неможливе, а земельну ділянку площею півтора гектара під будівництво Нацбанку планується виділити поряд зі стадіоном «Авангард» на вул. І. Франка.

Щодо стадіону «Авангард», то «він належить громаді, а тому мають бути виконані вимоги сесії». Від ТОВ «Футбольний клуб «Закарпаття» отримано інвестиційну пропозицію на 20 млн. грн. та подано Програму розвитку стадіону «Авангард» на 2012—2031 роки з планом-графіком реконструкції стадіону.

Невдовзі Україна може починатися з… цвинтаря. У планах мерії створити нове кладовище, під яке виділять по 10 і 5 га біля кордону зі Словаччиною поблизу пункту пропуску вантажного транспорту з боку м-ну Червениця. Про спорудження нового кладовища йдеться давно, оскільки відкрите 25 років тому кладовище в с. Барвінок уже виходить за відведені межі. Щоправда, після схвалення питання про цвинтар сесією Ужгородської міської ради його ще має розглянути Кабмін.

Погорєлов не зумів переконливо аргументувати доцільність тарифів на послуги КП «Уж-енергія» з обслуговування автономних котелень. Наголосивши, що він за освітою економіст і добре розумі¬ється на ціноутворенні, а тарифи є абсолютно виправданими (мовляв, КП через аварійно-диспетчерську службу отримало аж 77 викликів), Погорєлов перейшов до обвинувальних закидів на адресу секретаря міськради, який звернувся до контролюючих органів із проханням перевірити нові тарифи щодо їх законності та припинити процес вимивання коштів із медицини й освіти.

Жодним словом мер не обмовився про те, що згідно з рішенням виконкому оплата за ремонтні роботи проводиться окремо, за іншою статтею витрат («поточний ремонт») та згідно з актами виконаних робіт, а тому названі ним ремонти не стосуються нових тарифів. Відповідаючи на запитання про зарплати керівників КП «Уж-тепло», міський голова сказав, що вони «немалі, щонайменше 5—7 тис. грн.», а ще запевнив, що секретар ради та його заступник отримують понад 9 тисяч, що, як з’ясувалося згодом, не відповідає дійсності. Вочевидь, «зарплатні» війни чиновників не випадкові. Минулого року прокуратура міста вже вносила протест на відповідне рішення міської ради, яким Погорєлов підвищив собі зарплатню.

Міський голова запевнив ЗМІ, що судитиметься зі львівським телеканалом ZІК «за перекручення фактів» у програмі «Хто тут живе?». Мовляв, нагадування про його судимість є некоректними та й було це в молодості. (У 1980 році В. Погорєлову було 29 років). Його сини, мовляв, мають освіту й досвід, цілком адекватні їхнім посадам, а дім будував протягом десяти років самотужки й не загородився «глухим» 2-метровим парканом, як інші. Але найбільше мер вразив журналістів поясненнями, чому ж відмовився від участі в телепрограмі, де міг особисто спростувати всі закиди й розповісти всю правду. «Я енергетик, — сказав він, — я все знаю». А оскільки, за його словами, він відчув, що журналісти були «агресивно налаштовані», то й відмовився від участі в передачі. Така відповідь 60-річного керівника обласного центру не могла не збентежити. Бо чи прийнятними є така логіка і такі мотивації для чиновника його рівня, зрілої людини з економічною освітою? І зрештою, як далі нашим містом керуватимуть та в який бік його вестимуть, якщо вирішальними у прийнятті рішень будуть... невпевненість, страх, суб’єктивні емоції й екстрасенсорні відчуття?

СТАТТІ ПО ТЕМІ:
Чому Погорєлов перелякався телеефіру? (ВІДЕО)
Не витримав: Мер Ужгорода таки подасть до суду на телеканал ЗІК
Погорєлов боїться їхати до Львова на "прямий ефір" (ДОКУМЕНТ)
Мер Ужгорода живе на 9 сотках землі без будинку?

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат