Табачник хоче скасувати предмет "Історія України" та скоротити кількість уроків мови

admin 18.02.2012 12:08 ПОЛІТИКА

У Міністерстві освіти та науки розробили новий навчальний план для п’ятих-дев’ятих класів середньої школи, який передбачає зменшення годин на вивчення української мови та літератури. Крім того, з розкладу занять зникне предмет «Історія України».

Про це йдеться у статті «Хід конем від Табачника» у газеті «Дзеркало тижня. Україна».

«Перш за все, у новому навчальному плані скорочено кількість уроків української мови. Тепер їх буде лише по два на тиждень», - пише автор. Він зазначає, що у тій же Росії на вивчення державної російської мови у шостому класі середньої школи відводиться шість уроків щотижня.

«Не краще вчинили автори нових навчальних планів і з українською літературою. У сьомих, восьмих та дев’ятих класах кількість годин на її вивчення також зменшується», - повідомляє автор.

«Та ще гірша ситуація складається з історією України. За задумом керівництва Міносвіти, цей предмет як такий взагалі зникне з розкладу шкільних уроків (хоча традиційно викладався навіть у Радянському Союзі). Натомість з’явиться новий, інтегрований курс - історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України», - зазначається у статті.

Автор наголошує, що «проголосивши інтеграцію кількох курсів історії, МОНМС паралельно планує скоротити кількість уроків, відведених на вивчення цього предмета».

Так, у п’ятому класі тепер матимемо один урок історії на тиждень замість двох (отже, вилучено приблизно 34 уроки за рік). У восьмому і дев’ятому класах курс скоротили на 0,5 години на тиждень (за рік це приблизно 17 уроків).

Разом з тим, якою буде доля предмету «Історія України» для десятого та одинадцятого класу – поки невідомо, оскільки для них ще не розроблено навчальних планів.

«Парадоксально, та при тому, що нові навчальні плани заощаджують час на гуманітарній, зокрема українознавчій, складовій, - загалом учнів вони перевантажують. Тепер, за ідеєю МОНМС, у 5-9 класах кількість уроків на тиждень збільшиться на 4-6: тобто приблизно плюс по одному уроку на день», - сказано у статті.

За даними поінформованих джерел, відповідний наказ про навчальні плани для середньої школи уже підписаний Табачником і офіційно зареєстрований під №93 від 01.02.2012 року. Але поки що він лежить під сукном у міністра освіти, зазначає видання і наголошує, що «доки ж документ перебуває в міністерстві - є шанс зупинити «реформи».

Нагадаємо, 11 лютого Табачник дорікнув українським ЗМІ недостатнім висвітленням досягнень Міносвіти, зокрема, відсутність повідомлень про вивчення іноземної мови з першого класу та введення інформатики з другого класу.

ZN.UA

admin

Коментарі :


19.02.2012 10:43 sip

ТАБАЧНИК ХОЧЕ СКАСУВАТИ В ШКОЛІ ПРЕДМЕТ «ІСТОРІЯ УКРАЇНИ»
http://www.sip-cn.org.ua/1271-tabachnik-hoche-skasuvati-v-shkol-predmet-storya-ukrayini.html


18.02.2012 14:02 РЕЗИДЕНТ

Треба ввести по всіх школах УРКАіни мову івріт.Це мова жидів!Особливо вона повинна бути в ОДЕСІ.ТАБАЧНИК жидок ще той.Він і не читав напевно ні разу тоі УКРАІНСЬКОІ МОВИ і не знає хто такий СТЕПАН БАНДЕРА і інші!Купи собі,жиде,книжку яку мені прислали з ХАРКОВА по заказу "ХТО Є ХТО" автора Д.В.ЖУРАВЛЕВА.Тут описується про Князів.ГЕТЬМАНІВ.ПОВСТАНЦІВ.ДИКТАТОРІВ і видатних осіб 20 століття!Пане жидок не перекручуй історію.Не прохання,а вимога.Отаке ЧМО прийде на високу посаду і починає командувати мільйонами добропорядних громадян УКРАІНИ!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат