У Закарпатті в Новорічну ніч першим лелека приніс хлопчика

Евеліна Гурницька 05.01.2012 15:14 ПОДІЇ

«Новонароджені скрізь плачуть однаково. Коли ж вони зростають, у них виявляються неоднакові звички. Це результат виховання». Сюнь-цзи.

У Новорічну ніч плакали закарпатські малюки, мабуть, однаково, однак характер уже проявлявся в усмішках новонароджених — позували ж на камеру. РІОвці традиційно 2 січня навідалися до пологового будинку, аби дізнатися, кого на старті Нового року подарував нам світ. Всього за першу добу 2012-го року народилися дев’ять немовлят, із них — семеро хлопчиків та дві дівчинки.

«Новорічна ніч для нас така сама, як і інші. Серед дев’яти діток, які з’явилися 1 січня, двоє народилися шляхом кесаревого розтину. Саме вночі народилися четверо дітей — хлопчики, перший малюк з’явився о 0.05», — розповідає головний лікар Ужгородського міського перинатального центру (УМПЦ) Андрій Чабан. Наступна дитинка народилася о 1.10 шляхом кесаревого розтину, а третій хлопчик з’явився о 3.00. За словами Андрія Тарасовича, всі немовлята здорові, однак з одним хлопчиком виникли проблеми. 1 січня вранці о 9.45 народився хлопчик із вагою 1,5 кг. Наразі маленький перебуває у реанімації на кисневій підтримці. «Цей малюк має цілком одужати», — обіцяє головний лікар.

Коли ми заходили до породіль, то біля малят усміхалися і щасливі татусі. Як наголосив головний лікар, здебільшого всі пологи були партнерськими. Навіть якщо жінку оперували, то дитинку потім клали на груди саме батькові. І сам лікар, і молоді мами кажуть, що, так би мовити, вдвох народжувати значно легше. «Партнерські пологи — це чудово. Загалом пологи діляться на три періоди і перший може тривати і 10, і 12, і 18 годин. Під час першого періоду жінка перебуває у спокійній, практично домашній атмосфері серед м’ячиків, диванів у комфортній палаті. Чоловік поруч і завдяки його підтримці значно легше проходить перший період. Зміст партнерських пологів — підтримати дружину саме у цей перший період», — роз’яснює лікар.

О 0.05 26-річна ужгородка Наталія Ільницька народила первістка. «Ми планували дитинку, але точно не на Новий рік, — сміється подружжя Ільницьких — мала народитися 29 грудня». Щасливі батьки ще не знають, як назвуть свого новорічного подарунка, тим паче їх досі переповнюють емоції самих пологів. «Ми ще досі щасливо переживаємо ті пологи. Таке враження, що ми ще цілком там. Коли йшов на пологи, то знав, на що йду, й не дозволяв собі розслабитися», — висловлюється батько Іван Ільницький. Обоє батьків рекомендують майбутнім мамам-татусям саме партнерські пологи. «Дуже важлива підтримка чоловіка особливо у першому періоді пологів, під час самих пологів він вийшов. Коли ж я стала мамою, то навіть не можу описати ці відчуття неймовірного щастя», — радіє пані Наталія. А батько каже, що це щось неймовірне, коли ще не бачиш маляти, але вже чуєш плач, то з’являється усмішка на обличчі, а вже згодом, коли дитинка перед тобою і з’являється розуміння, що ось твоя часточка — капають щасливі сльози. А ще батьки пожартували, що прийдуть до перинатального центру знову — вже по дівчинку і обов’язково під Новий рік.

О 1.10 32-річна мешканка Сваляви Оксана Суп народила вже другу дитину — хлопчика. Чекали маленького 5 січня, але немовля поспішило ощасливити батьків у Новорічну ніч. «Чекали пізніше, а тут раз — новорічний стіл накривати, а води вже відійшли. Виховуємо 9-річного сина і ми, звісно, хотіли другу дитинку, ось маємо подарунок. Старшенький уже чекає, коли приїдемо з братиком», — радіє щаслива мама.

О 3.00 перший крик своєї кровинки почула 29-річна мама з Ужгородського району Іванна Сухар. Це вже друга дитина у родині, різниця у віці — 8 років. «Гадаю, що ця дитина — неочікуваний подарунок долі. Ще не знаємо, як назвемо. Ось донька хоче, щоб назвали Олексієм», — каже пані Іванна. Лікарі так і казали, що немовля з’явиться на світ 31 грудня або 1 січня, і не прогадали.

Photobucket Photobucket

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат