На ужгородських медиків звалилося «покращення». Їх масово звільнятимуть  

07.12.2012 15:42 РАТУША

На засіданні виконкому Ужгородської міськради цього тижня ухвалено рішення про оптимізацію медичної галузі міста, де зокрема йдеться про скорочення 80 посад ужгородських медиків. Метою таких заходів є зекономити для бюджету близько
2 млн. грн. на рік.


Задля цього заплановано провести скорочення 80,5 штатної одиниці та 33 ліжко-місць у лікувально-профілактичних закладах міста.У центральній міській клінічній лікарні доведеться провести скорочення 30,5 штатної одиниці та 33 ліжок, у міському перинатальному центрі — 7,25 штатної одиниці, у міській дитячій клінічній лікарні 5,75 штатної одиниці та провести розмежування функцій 15 дільничних педіатрів, у міській поліклініці під скорочення підпадуть 37 штатних одиниць. У термін до 7.02.2013 слід завершити роботу з вивільнення, а до 10.12.2012 провести скорочення 33 ліжок у центральній міській клінічній лікарні, йдеться у документі. Скорочення торкнеться середнього медичного персоналу.

Міська влада планує продовжити роботу з оптимізації мережі та штатів і наступного, 2013 року, а також тимчасово призупинити прийом лікарів на роботу. В разі звільнення лікарів, прийом на роботу проводитимуть за умови обов’язкового погодження з відділом охорони   здоров’я міської ради відповідно до вимог Статутів лікувально-профілактичних закладів міста та Положення про відділ охорони здоров’я. Наступного року також продовжать і оптимізацію ліжкового фонду у відділеннях, де забезпеченість ліжками перевищує середньорайонний показник, за рахунок впровадження денних стаціонарів, відділень хірургії одного дня тощо.

Як зауважила заступниця міського голови, начальниця фінуправління Світлана Король, проведення заходів з оптимізації не означає, що всі ті кошти будуть забрані з медицини і передані якомусь іншому головному розпорядникові. Вони залишатимуться в медицині та використовуватимуться чи на медикаменти, чи на харчування під час перебування хворих у лікувальних закладах, а економія бюджету становитиме понад 2 млн. грн. на рік, тому, на її переконання, оптимізація потрібна.

За інформацією управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, кількість штатних посад лікарів на 10 тисяч населення станом на 1.1.2012 в Ужгороді становила 42 при середньорайонному показнику 27,3. Водночас кількість ліжок на 10 тис. населення в Ужгороді 57, тоді як середньорайонний показник 48.

Владою чомусь не враховується те, що в Ужгороді лікуються хворі з усіх районів області, і чи можна назвати «оптимізацією» заходи, коли показники обласного центру щодо забезпечення населення медичними послугами підтасовують до рівня районів, а не навпаки?..

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


08.12.2012 16:12 ужгородка

а чи знає хтось з міських босів, що кількість лікарів у місті і кількість лікарів у районі - це різні величини і вираховуються вони "ЗА РІЗНИМИ ФОРМУЛАМИ"!!! А де ж спеціалічти організаційно-методичного відділу??? чому вони мовчать??? чи "оби мене се минуло", то всі решта горіть?!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат