У Порошкові   на Перечинщині «мисливці»   за металом вкрали ... міст

07.12.2012 14:54 КРИМІНАЛ

Підвісний металевий міст із дерев’яним настилом через річку Тур’я в с. Порошково Перечинського району побудували в середині 80-х років минулого століття за рахунок місцевого колгоспу.

Він з’єднував село з полем, яке тепер розпайоване між колишніми колгоспниками, і легко витримував проїзд легковика. Правда, останнім часом був аварійним — зникла частина дерев’яного настилу, а одна з берегових опор «з’їхала» в річку. Для відновлення мосту знадобилося би не так багато зусиль і коштів, однак тепер це неможливо, оскільки металеву конструкцію... вкрали.

«Очевидно, злодії задіяли важку техніку, в тому числі підйомний кран, — розповів редакції мешканець Порошкова Еміл Корпанець, котрий брав участь у будівництві мосту. — Близько третини 20-метрового металевого каркаса витягнули на поле, розрізали на шматки й вивезли в невідомому напрямку. Це громіздка конструкція, яку неможливо демонтувати з допомогою звичайних інструментів і легковиків».

Голова сільради Порошкова звернувся до райвідділу міліції з заявою про викрадення моста.

P.   S. Коли матеріал готувався до друку, події в Порошкові отримали подальший розвиток. Після телефонної розмови з журналістом Е. Корпанець вирішив самотужки зайнятися пошуками зловмисників і виявив на околиці села підводу з волохами, завантажену порізаною на шматки металевою конструкцією мосту. Через кілька хвилин підводу зупинили попереджені правоохоронці, котрі вилучили й задокументували речові докази. Не виключено, що волохи (численна етнічна група котрих проживає в Порошкові) лише «дорізували» залишки мосту, а весь металевий каркас демонтував хтось інший із допомогою важкої техніки. Це має з’ясувати слідство. Між тим у селі побоюються, що справу з крадіжкою мосту можуть спробувати спустити на гальмах, оскільки один із затриманих волохів — брат депутата сільської ради.
Василь Козак

ТЕГИ : Порошково

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат