У грудні УжНУ вперше не матиме боргу за стипендії

07.12.2012 14:05 ПОДІЇ

У грудні всі студенти УжНУ вчасно отримають стипендію, а університет вперше не матиме боргу за виплатою стипендій. Про це йшлося під час засідання Вченої ради УжНУ цього четверга.


Як відомо, в останні місяці в університеті студенти не вчасно отримували свої кошти. На початку року стипендії було призначено 90 % студентам, які вчаться за державним замовленням. А це найвищий показник в Україні. Тому кошти на стипендії були використані ще на початку вересня, з чим і були пов’язані заборгованості. Проте у грудні університет не матиме жодної гривні боргу за стипендії, — запевнив ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук.

Ситуацію вдалося виправити завдяки допомозі, отриманій від Міносвіти, а також завдяки здійсненим заходам із енергозбереження в університеті. Так, вдалося зекономити близько 25 % коштів на енергоносії, порівняно з відповідним періодом минулого року. Це стало результатом перших рішень і дій, здійснених новим керівництвом Ужгородського національного університету.

Насамперед максимально налагодили роботу теплопостачальних приладів. Розпочали з котелень. «Нам, без перебільшення, вдалося відвернути техногенну катастрофу в університеті завдяки частковій реконструкції та використанню отриманих запасних частин від ліквідованих міських котелень», — прокоментував ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук. Відповідне обладнання вдалося отримати за допомогою депутатської групи «Університет», створеної з ініціативи професора Федора Ващука в Ужгородській міській раді.

Економії коштів сприяла заміна лічильників, а також особливо допомогла заміна вікон на сучасні енергозберігаючі. Йдеться вже про майже 200 нових вікон, до того ж, встановлене скло, якого подекуди в шибках на початок опалювального сезону просто не було.

Було проведено і ряд інших заходів для приведення у відповідність усієї опалювальної системи у навчальних корпусах та студентських гуртожитках.

ТЕГИ : УжНУФедір Ващук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат