Мобільні групи контролюватимуть продаж ялинок

admin 07.12.2012 12:39 ПОДІЇ

В області реалізовуватимуться ялинки зі спеціальними бирками, на які буде нанесено штрих-код з інформацією про час, місце зрубування дерева. У протилежному випадку, якщо дерево без маркування – значить, його зрізали без відповідних дозволів і дерево продають незаконно.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, в області створено мобільні групи для виявлення незаконного вирубування та продажу новорічних ялинок. Зокрема, правоохоронці повідомили, що з 10 по 30 грудня мобільні групи щоденно виїжджатимуть до районів області, перевіряючи точки продажу ялинок, місця зрубування. Також буде посилено контроль на постах державної автомобільної інспекції для перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок.

- Маємо забезпечити такі умови, аби краяни могли безперешкодно придбати новорічні дерева, підприємці - реалізувати товар, а лісівники організувати весь процес таким чином, щоб не було шкоди закарпатським лісам. Усе повинно відбуватися у рамках чинного законодавства, нелегального продажу ялинок просто не має бути, - наголосив Михайло Попович.

Всього ж цьогоріч в області підприємствами обласного мисливського господарства заплановано реалізувати 36,6 тисяч дерев, філіями державного підприємства «Закарпатське обласне управління лісогосподарських агропромислових господарств» - 23 тисячі. Враховуючи ліміти усіх підприємств області, загалом у передноворічний період мають реалізувати близько 75 тисяч святкових дерев.

admin


За матеріалами Прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат