КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 06.12.2012 17:26 ПОДІЇ

Жінку, що в стані алкогольного сп’яніння вбила й муміфікувала тіло співмешканця, засудили на 7 років. На Закарпатті працює спецзагін ДПС, водіїв попереджають про погіршення погодніх умов. Патрульні на Мукачівщині затримали автокрадія за гарячими слідами.


Вироком Апеляційного суду Закарпатської області до 7 років позбавлення волі засуджено 39-річну жительку міста Мукачево Тетяну. На лаві підсудних жінка опинилася через те, що, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, забила до смерті каменюкою свого 33-річного співмешканця.

Про скоєний злочин вбивця нікому не зізналася, сховала труп у кладовій кімнаті й таким чином прожила в квартирі з покійником аж три місяці… Труп випадково виявив у кладовці один із численних залицяльників мукачівки й повідомив про страшну знахідку в міліцію.   Усе почалось з того, що в чергову частину Мукачівського міського відділу міліції близько 5-ї ранку забіг збентежений чоловік, який повідомив   правоохоронцям про те, що в коморі квартири своєї знайомої він щойно бачив муміфікований труп людини! Спершу працівники міліції подумали,   що чоловік або перепив, або з′їхав з глузду. Та ранній візитер так переконливо запевняв міліціонерів, що на вказану квартиру черговий   направив патрульний наряд.

Зайшовши до квартири, міліціонери відразу   відчули дикий сморід. Крім того,   квартира була відрізана від усіх комунікацій – не було ні світла, ні газу, які комунальники відключили через борги власника. Не гаючи часу, правоохоронці   попрямували до кладової кімнати, де й побачили те, про що так гаряче розповідав ранній відвідувач--на підлозі лежав муміфікований,   напівскелетований труп чоловіка!

У сусідній кімнаті мирно спали двоє людей: чоловік та жінка, яких довелося розбудити. Була то 39-річна мукачівка Тетяна--співмешканка покійного, 33-річного господаря квартири Олега, чий труп лежав у кладовці. Поруч з нею на ліжку спав її черговий приятель…

На місце пригоди було   викликано слідчо-оперативну групу Мукачівського МВ УМВС, а також старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого   управління УМВС України в Закарпатській області підполковника міліції Оксану Данько, яка й вела досудове слідство в цій шокуючій справі.

В міськвідділі міліції Тетяна розповіла все, як було, і свою вину у скоєному не намагалась заперечувати. Життя в цієї жінки пішло шкереберть в останні 8 років. Нещастя почалися зі згубної пристрасті до   спиртних напоїв.   Двох Тетяниних дітей: 19-літнього сина та 18-річну доньку виховували мати й бабуся жінки. З роботою у мукачівки також не складувалось—через пиятику вона ніде надовго не затримувалася. Аби роздобути копійку на чергову пляшку, пиячка крала з хати власної матері все, що можна було продати чи обміняти на алкоголь. Та коли взялась за золото,   мати від доньки відреклась і на поріг більше не пускала.

Минулоріч Тетяна   познайомилась з 33-річним мукачівцем Олегом, у якого була батьківська квартира майже в центрі Мукачева. Там і співмешкали удвох. У них були схожі інтереси – горілка, без якої не обходився жоден день. За свідченнями сусідів, Олег був чоловіком конфліктним та жорстоким. Розпалений алкоголем, він не раз знущався над співмешканкою. Жінка терпляче зносила побої співмешканця,   адже розуміла – діватись їй нікуди...

Того злощасного дня 19 грудня, на саме релігійне свято Миколая, до Тетяни в гості прийшла знайома зі своїм сином. Прийняли гостей, як годиться--за накритим столом і з горілкою. Однак, як то часто бувало й раніше, між захмелілими Олегом і Тетяною   зав′язалась сварка. Образа за образою,   і в хід пішли кулаки. Перелякані гості втекли, не бажаючи   бути свідками п′яних сімейних «розборок».

Коли Тетяна з Олегом залишились наодинці, жінці стало страшно і вона надумала теж втекти   з дому, доки чоловік не вгомониться. Нагнувшись,   аби зав′язати шнурки, жінка звернула увагу на тротуарну плитку, яка слугувала в цій квартирі ніжкою для дивана. В голові п′яної молодиці несподівано визріла ідея—раз і назавжди поквитатися з осоружним співмешканцем… Витягнувши з-під ліжка каменюку, Тетяна   з усієї сили гепнула нею Олега по голові. Перший удар збив жертву з ніг. Олег знепритомнів і звалився на підлогу, але був ще живий.   Тетяна ж вийшла в сусідню кімнату, викурила кілька цигарок, а далі   повернулась і добила непритомного співмешканця все тією ж каменюкою…

Трохи заспокоївшись, жінка вирішила сховати тіло вбитого, боячись відповідальності за скоєний злочин. Труп вона затягнула в кладовку, де він і пролежав   більше 3-х місяців: з   19 грудня 2010 року до 5 квітня 2011-го. Лежав би там, мабуть, й довше, якби муміфіковане тіло випадково не виявив один із численних залицяльників   жінки—той самий ранковий заявник. Залишившись після пиятики з Тетяною на ніч, чоловік захотів вночі в туалет. Сп′яну і в потемках (світла ж в квартирі не було) переплутав двері туалета й кладовки, відкрив, а на нього звалився напіврозкладений скелет! Зі страху чоловік миттєво протверезів і побіг у міліцію… Так і розкрився цей моторошний злочин.

Стосовно мукачівки було порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство»). Мукачівським міськрайонним судом Тетяну було засуджено до 10 років позбавлення волі. Вона подала через свого адвоката апеляцію, й вироком Апеляційного суду Закарпатської області підсудній трохи пом′якшили покарання -- до 7 років позбавлення волі. Які вона тепер і відбуває.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ

***
За даними гідрометеоцентра наступні дві доби очікується хмарна з проясненнями погода, місцями опади, на дорогах ожеледиця. Шановні водій, прослідкуйте за справністю гальмівної системи, освітлювальних приладів і склоочисників. У вечірню пору доби, використовуйте ближнє світло фар та дотримуйтесь швидкісного режиму, який відповідає обстановці, безпечної дистанції, обов’язково використовуйте ремені безпеки.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

***
5 грудня близько 13 години у місті Рахів у ході проведення оперативно-профілактичних заходів інспекторами ДПС спецзагону ДПС особливого призначення для перевірки було зупинено автомобіль марки «ВМW-320». Під час звірки номерних агрегатів правоохоронцями було виявлено, що номер кузова розташований в непередбаченому заводом місці. Наразі проводяться експертні дії. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик. Це вже восьмий випадок виявлення «перебитих» номерів кузова інспекторами спецзагону ДПС на території Закарпатської області.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

***
27-літній ужгородець вже близько року розшукувався Ужгородським міськвідділом за ряд крадіжок. Та цього разу молодику не вдасться уникнути відповідальності перед правосуддям.
Посеред ночі, увагу правоохоронців патрульної служби привернув чоловік, який ліхтариком просвічував автомобілі, з наміром побачити в салоні щось цінне. Коли до хлопця почав наближатись наряд патрульної служби у складі молодших сержантів Ю.Лазорки та І.Голубки, хлопець почав тікати. Так, як стверджують працівники міліції, йому вдалось пробігти майже 300м. Він встиг викинути з рук гаманець та барсетку, які тієї ночі він витягнув з чужих автівок, та від відповідальності втекти йому не вдалось.
Раніше судимого хлопця було доставлено до міського відділу, де він зізнався у крадіжках з двох автомобілів. Та краденого йому було мало   і до ранку на господарів машин спального мікрорайону м.Мукачева мали чекати нові сюрпризи, та на заваді стали патрульні.

Наразі мукачівськими слідчими   ужгородця притягнуто до відповідальності за крадіжки з автомобілів. Окрім того, під час досудового слідства буде перевірено його причетність до ряду інших аналогічних злочинів, — повідомляє Мукачівський МВ УМВС.


За інформацією сайту УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат