Ужгородська влада закриває очі на руйнування фасадів історичних будівель

23.11.2012 15:40 РАТУША

Здається, про факти руйнування історичних будівель Ужгорода, яких у нас зовсім небагато і які би треба берегти, можна створити документальний серіал. Ось ще один «свіжий» факт.

В Ужгороді на площі Петефі, 10 руйнують історичний фасад, причому без будь-яких погоджень проекту реконструкції. Стіни історичної будівлі самовільно оббивають дешевими композитними панелями, які спотворюють архітектурний ансамбль вулиці.

Так, за словами громадської діячки Вікторії Рижової, ужгородські активісти зверталися з інформаційним запитом до міського голови, аби дізнатися, чи погоджені такі дії проекту реконструкції. З’ясувалося, що ні з фахівцями в галузі охорони культурної спадщини, ні з управлінням архітектури реставрація історичного фасаду не узгоджувалася. Натомість виконавці цих «оновлювальних» робіт запевнили активістів, мовляв, усе погоджено із... мером і від нього вони отримали дозвіл. Чому цей дозвіл мав надати Погорєлов, адже це питання у компетенції інших чиновників, зокрема головного архітектора?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат