Ціна собачого благополуччя

Катерина Кульчицька 23.11.2012 14:29 РАТУША

На початку квітня 2012 року у прес-центрі «Закарпаття» під час телефонної розмови прозвучала ініціатива нинішнього міністра з надзвичайних ситуацій В. Балоги профінансувати відкриття притулків для собак у кожному районному центрі. У прес-центрі саме говорили про так зване «собаче питання», яке особливо гостро постало після трагічної ситуації, що мала місце у Берегові, коли скажений собака покусав 9 людей.

8 квітня у прес-центрі відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю заради «спільного вирішення проблеми регулювання чисельності та утримання безпритульних тварин».

Далі у травні управління юстиції зареєструвало Закарпатську обласну захисну зоорганізацію «Брати менші», яка і була покликана реалізувати благородну ініціативу В. Балоги облаштувати притулками для собак кожне закарпатське місто.

Обласні ЗМІ час від часу писали про певні кроки з боку місцевих рад, але без фінансування реалізовувати проект до кінця немає змоги.   Єдиним було Мукачево, де ще з 2010 року діяв притулок, відкритий на кошти Балоги.

Яка ситуація на сьогодні? Ужгородська міська рада   дала таку відповідь: «Була домовленість із ГО «Допоможи другу» про те, що вони знаходять інвесторів для будівництва притулку, а міська рада, у свою чергу, виділяє земельну ділянку під будівництво. І виконала свою обіцянку. Земельна ділянка була виділена в районі вул. Університетської (30 соток). До неї зробили дорогу,   вона майже завершена, а сама ділянка зачищена. Тепер сподіваємося, що громадська організація виконає свої зобов’язання».

Натомість у телефонній розмові голова ГО «Допоможи другу» В. Романова зазначила, що процес дуже затягується через чиновників. Землю вони виділили, але навіть не обгородили її, тож через зарослі не зрозуміло, де саме вона. Не кажучи вже про дорогу, яка не в такому хорошому стані, як про те кажуть. Більше того, міська влада обіцяла провести до майбутнього притулку світло і воду — захисники тварин з нетерпінням чекають, коли це стане реальністю. Дорога взагалі не зроблена, а домовленість щодо залучення коштів звучить не так. Ми будемо допомагати утримувати притулок, але не будувати його, каже В. Романова.

З   дня, коли пролунала обіцянка Балоги, минуло 7 місяців. Скільки доведеться мешканцям та собакам чекати, поки міністр Балога згадає про свої обіцянки й перетворить їх у реальні вчинки?

Катерина Кульчицька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат