«BMW 335D» так квадроцикл «Suzuki» конфіскували на кордоні у Закарпатті

20.11.2012 12:03

«BMW 335D» з «липовим» дорученням та не задекларований квадроцикл марки «Suzuki», якого намагалися завезти у причепі без митного оподаткування, зупинили чопські інспектори на митному посту «Тиса», задокументувавши одразу два порушення митного законодавства.


У першому випадку, громадянин Молдови, під час митного контролю у смузі «зелений коридор» надав інспекторам відповідні документи на легковий автомобіль марки «БMW 335D» з реєстраційними італійськими номерами, яким їхав до України. Але у митників виникли підозри щодо достовірності виданого доручення на право користування іномаркою, яку було перенаправлено у «червоний коридор» для більш детальної перевірки.
Невдовзі, отримавши офіційну відповідь від італійського нотаріуса,   служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці з’ясувала, що доручення на право користування цим легковиком на даний час є недійсне. Крім того, керівник фірми надав митникам копію своєї заяви до правоохоронних служб Італії, в якій зазначалося, що «БMW 335D»   передано вказаному водію нелегально. За словами молдаванина, доручення йому надав директор підприємства в італійській столиці, але під час засвідчення документу в нотаріуса присутнім він не був.
Тож, за надання митниці неправдивих даних на легковик «БMW 335D», відносно громадянина Молдови   складено протокол про порушення митного законодавства за ст.483 ч.1 МКУ та вилучено незаконну автівку, попередньою вартістю півмільйона гривень.
У другому випадку, наш співвітчизник, повертаючись із Іспанії через українсько-угорський кордон на вантажопасажирському мікроавтобусі, усно та письмово запевняв чопських митників, що не переміщує жодних товарів, які підлягають обов’язковому оподаткуванню. Однак у причепі до мікроавтобуса митники виявили транспортний засіб спеціального призначення для пересування по бездоріжжю. Квадроцикл (б/у) марки «Suzuki» (японського виробництва) частково був розукомплектований (відсутні 2 колеса, пластикова обшивка та сидіння). Виявлений транспортний засіб водій одразу визнав своєю власністю.
За незаконне ввезення на митну територію України квадроциклу, який підлягає обов’язковому декларуванню та сплаті всіх необхідних митних платежів, інспектори склали протокол відносно українця за статтею 472 МКУ.


За матеріалами прес-служби Чопської митниці

ТЕГИ : КонтрабандаЗакарпаттяЧопська митниця

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат