Кримінальна хроніка за день

Rionews 19.11.2012 17:10 ПОДІЇ

Понеділок був "плідний" на крадіжки: в Ужгороді обікрали супермаркет на 120 гривень, на Тячівщині психічно хворий чоловік викрав чужу автівку, у Мукачеві з магазину вкрали норкові шуби, а в жителя цього ж міста — пістолет, золото й документи. Також сьогодні правоохоронці затримали чоловіка, що вбив свого товариша, у металевій будці виявили гральні автомати, студент нашкодив магазину на 40 тисяч гривень. На Воловеччині виявили незаконну врізку в нафтопровід "Дружба", а також цистерну, що везла 35 тонн солярки. У ДТП на Тячівщині загинула людина.

Вечірньої пори з одного з супермаркетів Ужгорода невідома особа викрала чотири пачки анчоусів і три пачки картопляних чіпсів. Сума заподіяних збитків склала 120 гривень. Адміністрація магазину звернулася із заявою в міліцію. За скоєння крадіжки з супермаркету було затримано двох ужгородців віком 20 та 21 рік, в яких вилучено речові докази скоєння злочину—згадані продукти. На злодійчуків тепер очікує кримінальна відповідальність за скоєння крадіжки.

***
Вечірньої пори житель селища Буштино Тячівського району залишив свій автомобіль ВАЗ-2104 в лісовому урочищі біля рідного села, а сам пішов у справах. Коли ж повернувся, то машини на місці не застав. За допомогою чоловік звернувся в міліцію й невдовзі правоохоронці затримали вкрадену «четвірку» в селі Іза Хустського району. За її кермом перебував 44-річний житель цього села, який має вади психіки й перебуває на відповідному обліку в лікаря-психіатра. Машину передано її власнику.

***
Серед ночі з неділі на понеділок в Мукачівський міськвідділ міліції звернулася місцева жінка-підприємець, власниця магазину одягу. Вночі в її крамницю шляхом пошкодження серцевини замка на вхідних дверях проникли невідомі зловмисники й викрали три норкові шуби вартістю понад 61 тисячу гривень.

Прибувши на місце пригоди, міліціонери з’ясували, що цей магазин перебуває під охороною приватної охоронної фірми, а відеонагляд у приміщенні відсутній… Крадіїв і вкрадені шуби тепер розшукують, за даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.185 ч.3 ККУ (крадіжка з проникненням у приміщення).

***
Чергове побутове вбивство, скоєне на ґрунті зловживання алкоголем, сталося в минулі вихідні в Мукачеві. Вечірньої пори «швидка» прибула за викликом у місцевий гуртожиток, де в коридорі другого поверху лікарі виявили бездиханне тіло чоловіка з ножовим пораненням у ділянку серця.

Про пригоду медики повідомили в міськвідділ міліції й на місце скоєння злочину прибула слідчо-оперативна група. Як з’ясували правоохоронці, потерпілий—49-річний мукачівець, а його вбивця—55-річний житель міста, господар одного з помешкань в даному гуртожитку. Молодший прийшов ввечері в гості до старшого приятеля, де разом з ним і його дружиною вони розпивали спиртні напої. Далі між захмелілими чоловіками, як то часто буває, виникла сварка, причиною якої стали ревнощі чоловіка до своєї дружини… Словесними аргументами все не закінчилося: розлючений господар вхопив у руки штик-ніж, який зберігав вдома, й завдав ним удар своєму супернику в ділянку серця. Від отриманих смертельних ушкоджень жертва невдовзі померла.

Вбивцю мукачівця затримано, за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 ККУ (навмисне вбивство). З місця події вилучено знаряддя скоєння вбивства—закривавлений штик-ніж.

Ще одна трагедія з розряду «шерше ля фам» ледь не сталася того ж недільного дня на Хустщині. Вечірньої пори 16-річний житель Хуста завітав в гості до своєї 26-річної приятельки в село Данилово Хустського району. Через якийсь час туди ж завітали ще два приятелі господині: жителі с.Золотарево віком 28 та 34 роки. Між суперниками виникла сварка на ґрунті ревнощів, в ході якої наймолодший гість вихопив з кишені заздалегідь принесений ніж і   завдав ним поранень своїм старшим суперникам. В результаті обидва опинилися в лікарні з різаними ранами різних ділянок тіла. 16-річний зловмисник утік з місця пригоди, його тепер розшукує міліція, аби притягнути до кримінальної відповідальності за завдання тяжких тілесних ушкоджень (ст.121 ч.1 ККУ).

***
Обідньої пори, маючи відповідну оперативну інформацію, співробітники міліцейської служби по боротьбі з економічними злочинами спільно з місцевими дільничними навідалися на одній з вулиць Ужгорода в місцеву металеву будку, де виявили й задокументували факт незаконного грального бізнесу. В приміщенні працювали кілька гральних апаратів. Міліціонери опечатали приміщення разом із апаратурою, власник якої встановлюється.

***
Серед ночі із заявою в міліцію звернулася завідувач одного з магазинів Ужгорода, в якому торгують алкогольною продукцією. В крамницю заліз, розбивши скло на вхідних дверях, невідомий зловмисник. Непроханий гість нічого не вкрав, зате пошкодив холодильну камеру, стенд із тютюновими виробами та монітор комп’ютера.

Загальна сума заподіяних збитків склала 40 тисяч гривень. На магазині спрацювала охоронна сигналізація й на місце пригоди оперативно прибув наряд Державної служби охорони. Хулігана затримали на місці скоєння злочину, ним виявився 20-річний студент університету, місцевий житель. За даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.194 ч.1 (навмисне пошкодження майна), мотиви неадекватної поведінки юнака повинно з’ясувати слідство.

***
В Мукачівський міськвідділ міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя, директора фірми. Коли господар пішов зранку на роботу, в його квартиру заліз невідомий зловмисник. В шафі дитячої кімнати злодій знайшов металевий ящик, в якому був пістолет Макарова для стрільби гумовими кулями та сто набоїв до нього, дозвіл на зброю, інші документи, а також золоті вироби.   Крадія розшукує міліція.

***
Пересувний патруль служби безпеки магістрального нафтопроводу «Дружба», який проходить територією Закарпаття, обходячи трубу в районі селища Нижні Ворота Воловецького району, виявив незаконну врізку.

Про знахідку повідомили в міліцію. На місці пригоди правоохоронці виявили вварений в трубу кран із виходящою різьбою. Витоку нафти й загрози навколишньому середовищу немає. Зловмисників, які зробили врізку, розшукує міліція. А на Ужгородщині, де теж нещодавно виявили самовільну врізку, зловмисники злили з нафтопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс», за підрахунками фахівців цього державного підприємства, майже 144 тонни палива, заподіявши підприємству збитків на загальну суму понад півтора мільйона гривень. Як і в попередньому випадку, «смоктунів» розшукують правоохоронці.

***
Вечірньої пори на стаціонарний пост міліції в селищі Нижні Ворота Воловецького району під’їхав вантажний автомобіль ДАФ із причепом-автоцистерною. Водій з Львівщини перевозив майже 36 тонн дизпалива зі Львова у Виноградів. Однак документи на вантаж, які він пред’явив, викликали сумнів, тому автоцистерну було затримано на штрафмайданчик для з’ясування обставин справи.  

***
7 листопада близько 23 години 25 хвилин у селі Калина, Тячівського району, 18-річний водій автомобіля «Nissan Almera» не впорався з керуванням авто, виїхав на узбіччя та допустив наїзд на 22-річну місцеву мешканку. У результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка зазнала травм, не сумісних з життям. У водія відібрано кров на вміст алкоголю. Транспортний засіб доставлено на штрафмайданчик, — УДАІ УМВС України в Закарпатській області.


За повідомленнями УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат