Рятувальники попереджали закарпатців про раптові загоряння у житловому секторі

admin 19.11.2012 15:58 ПОДІЇ

З початком зимового пожежонебезпечного періоду існує ризик збільшення кількості виникнення загорань, особливо в житловому секторі. Більшість пожеж, що трапляються в холодну пору року виникають через неправильну експлуатацію електрообігрівальних приладів та пічного опалення.

Аби запобігти лиху та з метою попередження виникнення пожеж у житловому секторі, зменшення кількості постраждалих та мінімізації збитків від пожеж протягом 15-16 жовтня працівники Територіального управління МНС в області спільно з працівниками Управління Держтехногенбезпеки та фахівцями зацікавлених служб та відомств провели комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання житлового сектору   населених пунктів Перечинського та Великоберезнянського районів.

У ході відпрацювань особлива увага приділялася одиноким та літнім громадянами, багатодітним сім’ям; неблагонадійним родинам, члени яких зловживають алкоголем.

Під час цих заходів фахівці пожежно-рятувальної справи обговорювали із населенням найпоширеніші причини виникнення пожеж, найефективніші способи їх попередження, роздавали людям пам’ятні листівки. Було проведено бесіди про виникнення пожеж через необережне поводження з вогнем, паління в ліжку в нетверезому стані, сушіння одягу над газовою плитою, правильну експлуатацію електронагрівальних приладів,   дитячі пустощі з вогнем, виникнення в оселях нещасть через коротке замикання електромережі. Селян поінформували про алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Також проводився профілактичний огляд житлових будинків та господарських споруд найнезахищеніших верств населення.

У рамках проведення відпрацювання села Тур’я Ремета Перечинського району та Малий Березний Великоберезнянського району   працівники ТУ МНС та Управління Держтехногенбезпеки   в області також побували і в місцевих загальноосвітніх та   дошкільних навчальних закладах, де провели для дітей заняття з правил безпечної життєдіяльності.

Зокрема, в ході зустрічі фахівці розповіли дошкільнятам про небезпеку, яку несе в собі вогонь та нагадали дітям основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися в побуті. А щоб малюки краще запам’ятали номер екстреної служби порятунку - «101», куди можна звернутися за допомогою у випадку біди, працівники Територіального управління МНС в області вручили дітям листівки.

Але особливу зацікавленість та радість у дітлахів викликав пожежний автомобіль, що заїжджав на подвір’я навчальних закладів під гуркіт сирен. Кожен бажаючий зміг ознайомитись з рятувальною технікою та   навіть приміряти на себе апарат захисту органів дихання.

Комплексні відпрацювання закарпатських населених пунктів триватимуть і надалі. Як свідчить багаторічний аналіз таких заходів, вони завжди мають надзвичайно позитивний результат, адже після відвідин фахівців селяни набагато частіше задумуються над небезпекою, котру несе у собі вогняна стихія і намагаються хоча б частково втілювати рекомендації працівників Держтехногенбезпеки у повсякденне життя.

ТУ МНС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат