Балога відвоював свою перемогу (ВІДЕО)

09.11.2012 18:12 ПОЛІТИКА

Окружна виборча комісія №71 визнала переможцем виборів у фінальних протоколах кандидата від "Єдиного центру" Павла Балогу, повідомляє ЄЦ.

"9 листопада відбулося фінальне засідання ОВК, на якому було враховано рішення Закарпатського окружного адміністративного суду на користь кандидата від "Єдиного Центру", - інформує партія.
"Окружком засідав не більше 30 хвилин – з 13.30 до 14.00. Члени комісії взяли до уваги рішення суду за позовом Павла Балоги, яке було прийняте вчора, 8 листопада, ввечері і яким ОВК забороняється вносити зміни в уточнюючі протоколи щодо результатів виборів", - повідомляє ЄЦ.
"Тобто рішення ОВК щодо скасування результатів виборів на 3-ох дільницях (№210481, №210522, №210523) від 7 листопада, яке давало підстави кандидату-регіоналу Степану Деркачу стати народним депутатом, визналося судом неправомірним", - пояснює партія Балоги.
Відтак, за даними ЄЦ, "після остаточного рішення ОВК переможцем на 71 окрузі у фінальних протоколах, які сьогодні вже відправили у ЦВК, є кандидат від "Єдиного Центру" Павло Балога, який випередив регіонала Степана Деркача на 217 голосів".
"Перший (Павло Балога) набрав 22 209 голосів, другий (Степан Деркач) – 21 992 голосів", уточнює прес-служба "Єдиного центру".
Напередодні, 8 листопада, в окрузі №71 (центр - місто Хуст, Закарпатська область) переможцем було оголошено кандидата від Партії регіонів Степана Деркача.

В свою чергу, представники Степана Деркача називають перемогу Балоги незаконною

Задля об'єктивної картини, наведемо кілька красномовних фактів, які по-суті стали прикладами порушення практично усіх норм виборчого законодавства. Так, ОВК №71 провела своє засідання без кворуму (в ньому взяли участь всього 11 членів при необхідних 12), що порушує вимоги ч. 1 ст.31 ЗУ «Про вибори народних депутатів України». Другий момент, який заслуговує на осуд громадськості й відповідних органів – заміна шістьох членів окружкому. По перше, це   абсолютна самодіяльність ОВК, адже жодного офіційного рішення ЦВК з мокрими печатками, яке б дозволило ротацію членів комісії не має. По друге, новоявлені члени комісії не склали присяги як того вимагає виборче законодавство. Більш того, члени комісії, яких змінили на догоду єдиноцентристу Павлу Балозі, не були доведені до відома з приводу їх заміни.
Після цього безчинства, за дві хвилини, не зачитавши рішення ОВК і так нікому й не показавши протокол, представники окружкому в супроводі правоохоронців сіли авто й відбули до ЦВК.

За матеріалами прес-служб ЄЦ та ПР
 

ТЕГИ : Павло БалогаСтепан Деркачвибори 2012

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат