Понад 2 тисячі блоків сигарет приховав українець у напівпричепі-рефрижераторі

admin 22.10.2012 10:21 КРИМІНАЛ

Чопські митники спільно з прикордонниками у пункті пропуску «Тиса» попередили незаконне переміщення водієм вантажівки прихованих від митного контролю майже 43 ящиків тютюнових виробів.

Вирушаючи з України до Угорщини, наш співвітчизник на кордоні надав митникам товаросупровідні документи, згідно яких у напівпричепі-рефрижераторі він віз з смт.Ясіня 2208 упаковок паливних брикетів для комунально-побутових потреб (опалення), пресовані з деревної тирси. Проте працівників поста зацікавив той факт, чому брикети переміщуються у рефрижераторі, а не у звичайному тентованому напівпричепі. Детально оглянувши середину вантажівки, виявлено, що у конструктивних порожнинах передньої стінки та даху знаходяться приховані сигарети.
Наразі у боксі поглибленого огляду вивантажено всі брикети, знімаються верхні панелі по всьому периметру даху, на які по пачках приклеєні тютюнові вироби різних марок. Зі слів водія, сигарети в кількості 2138 блоків, вартістю близько 215 тисяч гривень, він хотів у такий спосіб перемістити до Угорщини з метою перепродажу.
Після остаточного демонтажу подвійних стінок передньої частини рефрижератора та даху, буде відома остаточна кількість прихованих сигарет та їх вартість. А за порушення митних правил відносно громадянина України складатиметься протокол за статтею 483 ч.1 МКУ. Напівпричіп-рефрижератор, попередньою вартістю близько 100 тисяч гривень, що використовувався для переміщення прихованого товару, буде вилучено до рішення суду.
Нагадаємо, що зазначені вище протиправні дії тягнуть за собою застосування штрафних санкцій в розмірі не менше 100 відсотків від вартості прихованих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з рефрижератором.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат