Під час національної виставки у Києві закарпатці провели наукову конференцію

admin 22.10.2012 15:13 ПОДІЇ

У виставковому центрі «ЕкспоПлаза» у Києві з 16 по18 жовтня 2012 року проходила IV національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті». Науковцями Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти у рамках виставки була проведена наукова конференція «Створення інноваційного середовища в освітньому просторі Закарпаття».

На виставці були представлені 625 навчальних закладів України різних рівнів і форм власності, наукові установи, університети, інститути післядипломної педагогічної освіти, методичні центри, регіональні і муніципальні органи управління освітою, видавництва, міжнародні установи і представництва, підприємства і бізнес-структури, що забезпечують засобами навчання галузь освіти.
Учасників виставки привітали Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, Президент Національної академії педагогічних наук України, академік НАН і НАПН України В. Г. Кремень.
Зокрема, Дмитро Табачник відзначив, що сьогодні якість освіти є вирішальним фактором для формування інтелектуального потенціалу країни, здобуття знань, необхідних для всіх сфер життя, утвердження демократичного суспільства.
Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті» продемонструвала досягнення вітчизняних навчальних закладів, тенденції розвитку освітньої сфери та можливості поліпшення якості освіти шляхом впровадження інноваційних технологій в освітнє середовище.
Виставка традиційно поєднала у собі презентації освітніх проектів українських регіонів, актуальні пропозиції навчальних закладів та якісний обмін досвідом між освітянами країни.
Також у ході виставки освітяни з різних регіонів країни змогли обмінятися досвідом реалізації освітніх проектів своїх навчальних закладів. З цією метою, впродовж трьох днів, відбулося більше 120 тематичних семінарів, науково-практичних конференцій та «круглих столів», участь у яких взяли фахівці з більш ніж 400 закладів післядипломної освіти, шкіл, гімназій, ліцеїв, закладів дошкільної та позашкільної освіти.
Як йшлося вище, науковцями Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти у рамках виставки була проведена наукова конференція «Створення інноваційного середовища в освітньому просторі Закарпаття». Із доповідями про науково-методичні засади створення інноваційного середовища в освітніх закладах Закарпаття виступили: Химинець Василь Васильович, професор, заступник директора з науково-методичної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти; Басараб Михайло Михайлович, доцент, заступник директора з навчально-інформаційної­ роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Про організаційно-педагогічні умови впровадження інноваційних здоров’язбережувальних технологій у навчально-виховному процесі доповідали: Сивохоп Ярослав Михайлович, старший викладач кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти; Грабовська Тетяна Іванівна, кандидат фізико-математичних наук, завідувач центру інноваційних педагогічних технологій та дистанційного навчання; Грабовський Олександр Володимирович, кандидат біологічних наук, доцент кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін.
На конференції з доповідями виступили також Палько Тетяна Василівна, завідувач методичного кабінету управління освіти ужгородської міської ради та Кіндюх Петро Ярославович, заслужений вчитель України, директор Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов ужгородської міської ради Закарпатської області. Вони акцентували увагу на науково-методичних основах створення інноваційного середовища у навчальних закладах міста Ужгорода засобами міжнародної співпраці.
За підсумками IV національної виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті» Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти та методичний кабінет управління освіти ужгородської міської ради стали лауреатами конкурсу та нагороджені золотими медалями, Центр інноваційних педагогічних технологій та дистанційного навчання ЗІППО та Ужгородська спеціалізована школа I-III ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов ужгородської міської ради Закарпатської області отримали срібні медалі. Учасники виставки відзначені почесними дипломами та грамотами МОНмолодьспорту України та НАПН України.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат