Сільських жінок навчать захищати права та економічні інтереси

admin 22.10.2012 14:55 ПОДІЇ

«День захисту прав та економічних інтересів сільських жінок» відбудеться в Ужгороді у приміщенні залу засідань райдержадміністрації. Учасники семінару: Сільські жінки з різних районів області, керівники району, представники органів влади та місцевого самоврядування, сільські голови, представники громадських організацій області. Відкриття семінару о 10.30.

Про те, що сільські жінки складають більше чверті населення земної кулі говорять часто. Як і про те, що вони відіграють важливу роль у виробництві продуктів харчування, в розвитку стабільності сільських територій. І зовсім рідко говорять про те, що   сільські жінки часто не мають можливості захистити своє право на землю, дістати доступ до життєво важливих послуг, таких як медичне обслуговування, кредити або навчання.

Хоча б частково виправити ситуацію взялася Всеукраїнська громадська організація «Спілка сільських жінок України», яка проводить в різних регіонах країни навчальні семінари «День захисту прав та економічних інтересів сільських жінок»                                                                                                                                                     Учасниками семінарів стали сільські жінки з різних районів області, а також представники органів влади та місцевого самоврядування, сільські голови, представники громадських організацій.

Спілчани та експерти вчили жінок як організувати сімейне сільське господарство та підтримувати здоровий спосіб життя, як вирішувати конфлікти та уникати їх, як оптимізувати податки, залучити ресурси до розвитку власного господарства, зберігати навколишнє середовище, як захистити сільських жінок в умовах сьогодення.

Дні захисту прав та економічних інтересів сільських жінок пройшли вже в п’яти областях України.   Спілка сільських жінок України ще планує провести їх у семи областях по проекту Агроінвест, але будемо вести постійний пошук коштів, щоб провести в усіх областях України.
Семінари проходять в рамках реалізації проекту «Підвищення спроможності сільських жінок захищати свої права та економічні інтереси», що підтримується Проектом USAID АгроІнвест.


Довідково

Спілка сільських жінок України була створена 1998 року, зареєстрована у 2001 році. Серед її членів сільські жінки – фермери, власники особистих селянських господарств, науковці, сільські активісти. Спілка має осередки у 22 областях країни та АР Крим. Голова Правління Спілки – Скарга Галина Петрівна.

Проект USAID АгроІнвест – проект технічної допомоги, що фінансується Американським агентством з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Проект працюватиме в Україні протягом 5 років (з 2011 по 2016 рр.). Метою проекту є сприяння розвитку сільського господарства України та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу незалежно від організаційно-правової форми та масштабів виробництва. Крім того проект ставить за мету сприяти зміцненню експортного потенціалу України як учасниці глобальної ініціативи з забезпечення продовольчої безпеки. Проект також покликаний допомогти українським селянам краще розуміти та захищати свої права на землю і продумано розпоряджатися своєю власністю для зміцнення добробуту своїх сімей та України в цілому. 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат