Кожен гуртожиток УжНУ тепер матиме особистий грошовий рахунок, з якого здійснюватиме ремонти

admin 15.10.2012 14:26 ПОДІЇ

Під час зустрічі з мешканцями 1-го і 3-го гуртожитків доктор технічних наук, професор Федір Ващук, в. о ректора УжНУ, обговорив зі студентами нововведення, які вже сформовані у наказі та порадився щодо їхнього впровадження у дію. Нещодавно така ж зустріч відбулася з мешканцями 4-го гуртожитку, а надалі подібні зібрання будуть регулярними.

Про це повідомляє сайт УжНУ.

Цього ж дня Федір Григорійович оглянув приміщення гуртожитків на Студентській набережній і констатував, що студенти роблять подвиг, коли живуть у таких умовах. Не менш важливо, за його словами, усвідомити, що всі працівники університету з юридичного боку є найнятими державою і студентами, котрі оплачують навчання, для надання освітніх послуг. Тож в. о. ректора переконаний в обов’язковій участі студентів під час обговорення загальноуніверситетських питань.

УжНУ наразі показує хороший освітній рівень на фоні інших українських і навіть деяких європейських університетів. Водночас болонська система поки що тут працює не так добре, тому до кредитно-модульної системи треба ставитися спокійно і не вимагати від неї занадто багато. Найважливішим нововведенням для студентів залишається те, що за неуспішність їх не відраховуватимуть. Але розслаблятися не варто, тому що можна втратити стипендію чи повторно залишися на той самий курс. Студенти 1-3 гуртожитків, як і їхні колеги з 4-го, одноголосно підтримали це нововведення.

Федір Григорійович констатує, що з часу його навчання в УжНУ нічого не змінилося, навіть сантехніка та сама. Актуальним для студентів усіх гуртожитків залишається питання водопостачання, особливо в осінньо-зимовий період. Котельня, яка наразі обслуговує мешканців на Студентській набережній, потребує капітального ремонту. Хоч усі проблеми одразу вирішити не вдається, в. о. ректора пообіцяв, що вже з наступного тижня вода у 2, 3-му, а згодом і в 1-му гуртожитках буде постійно, бо нові насоси для її закачування вже встановлюють.

Інші реформи, пов’язані з оплатою гуртожитків, які були ініційовані профкомом, студенти також підтримали. Якщо раніше молодь сплачувала за проживання одною квитанцією у банку, то зараз при тій самій кількості грошей частину з них виділятимуть справді на облаштування гуртожитків. Крім того, кожен з них матиме власну касу доходів, особистий рахунок, з якого будуть фінансуватися роботи з відновлення приміщень. Федір Григорійович пообіцяв координувати цей процес за звітністю, а також дозволив студентам, які самостійно зробили ремонт у кімнатах, враховувати ці витрати під час щомісячної сплати, до того ж таких мешканців не виселятимуть з облаштованих ними кімнат до закінчення навчання.

Актуальним для мешканців студмістечка залишається питання невіддаленого продажу і розпивання спиртних напоїв. Оскільки перенести чи взагалі відмовити підприємцям мінімагазинів не вдасться, в. о. ректора вирішив долучити їх до облаштування територій гуртожитків.

Гаряча вода буде з початком опалювального сезону, тому що котельні побудовані за принципом одночасної подачі тепла. Наразі перебудовою цієї системи зайнятися не
можуть, оскільки на ремонт потрібно 2 млн. 300 тис. гривень. «Думаю, що через кілька місяців ви відчуєте суттєві зміни», — підсумував Федір Ващук.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат