Закарпатські художники малюватимуть осінній Синевир

admin 10.10.2012 13:36 ПОДІЇ

Професійне свято красне зустріччю колег і справою, якій вони присвятили себе. Напередодні Дня художника на Міжгірщині знову проходить пленер з гаслом “Осінній Синевир”.

Місцем теперішнього живопису під відкритим небом, як і попереднього літнього, стало лісове урочище Остріки, де Чорна Ріка зливається з р. Теребля. Це один з наймальовничіших куточків гірського краю, особливо за осінньої пори.

Цього разу у пленері беруть участь митці-мукачівці та господарі-міжгірці. Пліч-о-пліч з маститими закарпатськими малярами – народним художником України Золтаном Мичкою, заслуженими художниками України Василем Свалявчиком та Антоном Ковачем творчо працюють місцеві майстри пензля Василь Шиндра, Михайло Покорба, Володимир Глеба, Михайло Кінч, Василь Сенько та інші, які, до речі, у себе на батьківщині створили мистецьку спілку “Карпатські кольори”.

Люди з мольбертами за сюжетами для майбутніх картин подорожують до Синевирського озера та його карликового двійника – Дикого озірця, села Свободи, присілка Перенизь та інде. Тут, куди не кинь оком, всюди неперевершена краса.

Живописці висловлюють вдячність керівництву НПП “Синевир” за ділове сприяння в організації пленеру, що відбувається у заповідній зоні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат