Три з чотирьох перевірених податківцями підприємств перестають бути збитковими

admin 09.10.2012 11:25 ПОДІЇ

Більше 74% перевірених у поточному році підприємств виведені з категорії збиткових. Крім того, половина платників після перевірок збільшили сплату ПДВ, ще 40% - сплату податку на прибуток.

Загалом порушникам донараховано 3,86 млрд. грн. податків та зборів, що на 419 млн. грн. більше від минулорічних показників. Також офіційно задекларовані збитки зменшені на 8,38 млрд. грн.

Крім того, автоматизована система пошуку суб’єктів тіньової економіки дозволила виявити майже півтори тисячі суб’єктів господарювання, що використовували схеми мінімізації податків. Найпопулярнішими засобами «економії» на сьогодні є взаємодія з фіктивними підприємствами, реекспорт імпортованих товарів за нульовою ставкою ПДВ, придбання нематеріальних послуг (консалтингових та маркетингових), псевдоекспортні операції тощо.

При цьому, нагадаємо, кількість перевірок як таких було суттєво зменшено. Так, у першому кварталі до плану-графіку документальних перевірок було включено 2,1 тис. суб’єктів господарювання; у другому – вже 2 тис.; у третьому та четвертому – по 1,7 тис. Передбачається, що за підсумками 2012 року перевірок зазнають не більше 7,5 тис. платників.

Експерти ДПСУ впевнені, що запровадження електронної касової стрічки для деяких видів готівкових операцій дозволить ще більше скоротити кількість контрольних заходів – виявлення порушників стане можливими виключно аналітичними методами.

Прес-служба ДПС України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат