В УжНУ триває Міжнародна школа-семінар з теорії прийняття рішень

admin 04.10.2012 12:40 ПОДІЇ

Протягом тижня вони доповідають на VIМіжнародній школі-семінарі «Теорія прийняття рішень», яку раз на два роки проводить математичний факультет УжНУ. На цей раз досвідом діляться учасники з України, Росії та Білорусі.

Про це повідомляє сайт УжНУ.

З нагоди наукового заходу організаційний комітет видав збірник, що включає близько 150 доповідей, які належать 200 авторам — докторам наук, професорам, доцентам, аспірантам і студентам. Загалом на школу-семінар до Ужгорода приїхали понад 50 спеціалістів.

Школа-семінар має на меті зміцнення наукових зв’язків, вирішення проблем і представлення найсучасніших досягнень світу точних наук. Доповіді учасників тривають з 9.30 до 17.00.

Микола Маляр, декан математичного факультету, кандидат технічних наук, доцент, розповідає, що географія учасників цього року дуже широка: «Приїхали доповідачі з Москви, Мінська, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Черкас, Чернівців, Львова, Одеси».

Хороші зв’язки вже понад 10 років матфак УжНУ підтримує з Київським національним університетом ім. Шевченка. Зокрема, співголовою програмного комітету є професор, доктор технічних наук з цього вишу Олексій   Волошин. Він приїхав до Ужгорода з трьома доповідями і ще дві лекції підготував для студентів. «Микола Миколайович, який, до речі, є моїм докторантом, об’єднує, організовує, наставляє на найвищому рівні і проводить ці школи-семінари. Це не лише корисно, а й приємно, бо один із днів тижневого заходу відведений для екскурсій Закарпаттям», — розповідає про враження від школи-семінару пан Олексій.

Варто зазначити, що наші науковці також беруть участь у подібних заходах, тож аспіранти УжНУ мають змогу писати роботи під керівництвом столичних професорів.      

Крім обміну цінним досвідом між відомими спеціалістами, захід приносить чималу користь студентам матфаку, які протягом одного дня школи-семінару мають змогу відвідати лекції поважних професорів на теми сучасних досягнень математики, теорії прийняття рішень.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат