Мамам і татам покажуть, як бути свідомими батьками

Наталія Каралкіна, Rionews 02.10.2012 15:56 ПОДІЇ

ІІ Закарпатський фестиваль свідомого батьківства відбудеться під гаслом «Проведи вихідні у колі родини!» і включає консультації провідних медиків та тренінги з психології для батьків і тих, хто лише готується ними стати. Фестиваль розрахований на три дні, основні заходи відбуватимуться у медичних центрах, жіночих консультаціях, а розважальну програму покажуть у центрі міста і Боздоському парку.

Програму і мету фестивалю сьогодні озвучили під час засідання в Ужгородському прес-клубі. Перший день — 5 жовтня буде присвячений лекціям, наступного дня у медичному центрі “Здоров’я народу” проведуть тренінги і представлять концертну програму на площі Театральній, а 7 жовтня на дітей і їхніх батьків чекає розважальна програма у Боздоському парку. Основна ідея полягає в об’єднанні психологів і лікарів задля розв’язання проблем сучасних батьків у сім’ї, покращення життя закарпатських родин. Розвиваючі програми, тренінги, консультації і відповідна діагностика мають стати першим кроком до цього.

Наталія Братасюк, психолог, голова Закарпатського осередку Української спілки психологів, вважає, що поняття свідомого батьківства включає не лише фізіологічний процес народження дитини. Чимало уваги потрібно приділяти формуванню самих батьків. Насилля   у сім’ях, розлучення батьків позначаються на формуванні дитини як особистості. “В Ужгороді поки що не вважається нормою регулярні консультації з приводу батьківства. До психологів взагалі ідуть уже в крайньому випадку. Молоді сім’ї майже не готуються до пологів”, — говорить фахівець.

Організатори наголошують на значній підтримці, яку надало управління у справах молоді і спорту Закарпатської ОДА,   управління культури Ужгородської міської ради, а також приватні підприємці міста.

Усі складнощі виховання під час лекцій і тренінгів запропонують у доступній формі і водночас змусять замислитися над важливістю сімейних цінностей, розповідає Олена Кузьма, заступник голови Закарпатського осередку УСП . Захід має на меті пропагування спільного відпочинку батьків і дітей, тому не менш важливою є розважальна частина, що відбудеться у Боздоському парку, вважає Ірина Савченко, спеціаліст управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.  

Досвід показує, що батьківської любові багато не буває. Тому подібні заходи збираються організовувати частіше з метою об’єднання сімей, навчання свідомому батьківству.



Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат