Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 01.10.2012 06:00 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 1 жовтня. Прокидаючись зранку, пам’ятайте про гармонійне налаштування на весь день, яке забезпечить ароматний смак свіжозвареної кави. Будьте прихильні до світу, і він   обов’язково подарує вам незабутні миті, як мінімум, на цей день. Хорошого вам початку нового тижня, а також теплої жовтневої осені!

Цитата дня: Хіба це мало — незабутня мить? (Л. Костенко)

1 жовтня 2012 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність без істотних опадів. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди туман. Вітер східний 5-10 м/с. Температура повітря вдень 22-27°, в горах місцями вдень 15-20° тепла.
по м. Ужгород: Мінлива хмарність без опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура повітря вдень 25-27° тепла.

За православним календарем 1 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Олексій (Алексій), Амфилохий, Аріадна, Аркадій, Бидзин, Борис, Веніамін, Володимир, Євмен, Єфросинія, Іван (Іоанн), Илларион (Іларіон), Ирина, Кастор, Костянтин, Михайло, Петро, Сергій (Сергий), Софія, Шалва й Элизбар.


Сьогодні також:
Міжнародний день вегетаріанства
Міжнародний день людей похилого віку
Міжнародний день музики
День ветерана
День утворення Китайської Народної Республікиэ

Цей день в історії

331 до н. е.   — у битві біля Гавгамелів (Месопотамія) Александр Македонський здобув перемогу над перським царем Дарієм III
1648 — козацькі полки захопили фортецю Кодак на Запоріжжі.
1661   — в Англії відбулися перші перегони на яхтах: король Карл II обігнав свого брата Джеймса
1926 — Київський оперний театр отримав назву Київська державна академічна українська опера, (сьогодні Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка)
1928 — у СРСР затверджено перший 5-річний план розвитку народного господарства.
1929 — численні арешти в Україні членів вигаданої сталінцями Спілки Визволення України (СВУ), початок масового винищення української інтелiгенцiї.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
1 жовтня — концерт з нагоди Міжнародного дня музики за участі сиимфонічного та камерного оркестрів, Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, солістів — заслужених артистів України Етелли Чуприк (фортепіано) та Ференца Томича (кларнет). У програмі твори Дезидерія Задора: “Полонинські картинки”, “Гаданочка”, Сюїта закарпатських народних пісень, Симфонічна поема “Верховина”, Концерт для фортепіано та оркестру. Поч. о 18.00.

«Доміон»
До 4 жовтня — «Згадати все». Поч. о 12.00, 14.10 та 16.20. «Оселя зла: Відплата». Поч. о 18.30, 20.20 та 22.10.

Галерея «Ужгород»
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

“Юність”
25 вересня—3 жовтня — Чемпіонат України з фехтування (особисті та командні види). Поч. о 10.00. Вхід вільний.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні Овни навряд чи стануть фаворитами цього дня. Особливо це стосується взаємин з начальством, з партнерами, а також з деякими родичами. Варто утриматися від відкритих протистоянь. Вони зараз не на вашу користь. Єдине, що ви можете зробити, щоб якось поліпшити своє становище - це чесно виконувати взяті на себе зобов'язання. Якщо ви відповідаєте за свої вчинки і слова - можете бути впевнені в тому, що день пройде без будь-яких неприємностей.
Телець. Сьогодні не найкращий день для покупок або якихось косметичних процедур. Цими питаннями краще зайнятися ближче до кінця тижня. Постарайтеся сьогодні не приймати близько до серця коментарі інших людей. Крім зіпсованого настрою вам це заняття нічого не принесе. Має сенс провести попередні переговори або «підготувати грунт» для серйозної розмови з другою половинкою. Швидше за все, вам є що обговорити.
Близнюки. Сьогодні не найкращий день для покупок або якихось косметичних процедур. Цими питаннями краще зайнятися ближче до кінця тижня. Постарайтеся сьогодні не приймати близько до серця коментарі інших людей. Крім зіпсованого настрою вам це заняття нічого не принесе. Має сенс провести попередні переговори або «підготувати грунт» для серйозної розмови з другою половинкою. Швидше за все, вам є що обговорити.
Рак. Ви перебуваєте в тому періоді, коли вам не варто брати на себе роль посередника. Занадто багато «але» може з'явитися, а це не сприяє вашій репутації. Постарайтеся в ці дні не опинитися поміж двох вогнів. Має сенс взяти тайм-аут у прийнятті деяких рішень, а від деяких заходів і зовсім відмовитися. Бажано більше відпочивати.
Лев Для вас настає період сприятливих можливостей, коли має сенс ризикувати і вплутуватися в розумні авантюри. Завжди краще платити грошима, ніж чимось іншим. Тому, якщо ви вирішили вкласти гроші у справу, ви повинні розуміти, що завжди є ймовірність їх втратити. Однак зірки на вашому горизонті світять яскраво, тому удача на вашій стороні.
Діва. Всі найбільші неприємності залишилися позаду. Зараз настав період, коли ви самі керуєте своїм життям, і ніхто не може вам у цьому перешкодити. Довіряйте собі і своєму досвіду. Досить стабільний час, тому вам поки не варто бити на сполох і оголошувати тривогу. Життєвий тонус набирає силу, тому ті, хто хворіє, зовсім скоро підуть на поправку.
Терези. Дуже активний день, коли вас чекає багато суєти, дзвінків, розмов, дрібних справ. Має сенс зібратися з думками і взяти себе в руки з тим, щоб не зробити фатальної помилки з необережності. Якщо ви почуватиметесь зовсім погано - відкладіть свої плани на деякий час. Ефективність сьогодні різко піде на спад. Однак це тимчасове явище, тому не зневіряйтеся. Потрібен відпочинок.
Скорпіон День, коли варто діяти рішуче і напористо. Сьогодні ви можете використати свій шанс, особливо, якщо вам вдасться тримати удар. Вам властиво захищати свою територію і не здавати свої позиції. Сьогодні якраз такий день, коли ви можете добитися свого, докладаючи мінімум зусиль. Використовуйте цей день грамотно.
Стрілець. Для вас настає досить позитивний період. Особливо це стосується питань зміни місця проживання або роботи. Зараз перед вами відкриваються хороші можливості, тому є сенс зайнятися вирішенням питання, що вас хвилює. Стосунки з коханими ще трохи напружені, але цей період становлення триватиме недовго. Попереду райдужні перспективи.
Козеріг Можливо, хтось із вашого оточення готує вам сюрприз. Причому не найприємнішого змісту. Будьте гранично обережні, укладаючи контракти, а також вирішуючи бюрократичні проблеми. У вас є велика ймовірність зробити щось не так. Тому постарайтеся ці завдання віддати на аутсорсинг. Так чи інакше, ви все одно від цього лише виграєте. Якщо ж такої можливості немає - попросіть допомоги людину, якій довіряєте.
Водолій. У вас з'являється ряд прекрасних можливостей. Саме тому ви не повинні зволікати, якщо стоїте на порозі важливого кроку у вашому житті. Не бійтеся втратити стабільність, будьте впевнені, вона сама вас знайде. Чудовий день для вечірньої прогулянки з друзями. На вас чекає захопливе знайомство.
Риби. Чудовий день для вирішення наболілих проблем. Швидше за все, з'явиться можливість почати вирішення питань, які довгий час відкладалися. Єдине - постарайтеся не поспішати. Поспіх зараз ні до чого. Тим більше, справи не будуть рухатися з тією швидкістю, на яку Ви розраховуєте. Має сенс звернути увагу на здоров'я - пора зайнятися його зміцненням.


А зараз — усміхніться :)


Покупець:
– Яйце відбірне…. ммм…. У кого відбирали-то?
Продавець:
– У курей, звісно!
– А вони не опиралися?
– Ті, хто опиралися, продаються в сусідньому відділі.



Напис усередині чоловічої обручки:
“Цей рідкісний дятел був пійманий і окільцьований у 2005 році”


На запитання продавщиці “Хлопче, а тобі є 18?” дівчинка Віка вирішила раз і назавжди зав’язати з курінням.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат