Сергій Ратушняк звернувся до голови Вищої ради юстиції з листом із приводу «Корони»...

28.09.2012 17:46 РАТУША

...яку за безцінь намагається привласнити клан Балог.

Голові Вищої ради юстиції  
В. М. Колесниченку


Шановний Володимире Миколайовичу!

1 жовтня 2012 року в Ужгородському міськрайонному суді під головуванням судді Ротмістренка буде розглянуто справу за позовом комерційної фірми «Проектготельконсалтинг» до Ужгородської міської ради з вимогою укласти договір купівлі-продажу щодо готельно-ресторонного комплексу «Корона», який є історичним знаковим об’єктом в Ужгороді. В позові також йдеться про необхідність зняти арешт із зазначеної будівлі, накладений прокуратурою як запобіжний захід під час розгляду питання правомірності придбання зазначеної будівлі, та арешт, накладений державною виконавчою службою в рамках виконавчого провадження, боржником у якому виступає міська рада.

Вважаємо, що розгляд зазначеним суддею такого позову є незаконним, оскільки не відповідає жодним актам процесуального законодавства та грубо порушує принципи підсудності. Позов зобов’язального характеру поміж двома юридичними особами має розглядатися в рамках господарського процесу відповідним судом. Позов про оскарження дії, бездіяльності та актів органу державної влади або місцевого самоврядування відповідно розглядається у рамках адміністративного судочинства.

Слід зауважити, що процес розгляду суддею Ротмістренком непідсудних міськрайонному суду справ є непоодиноким. Так, нещодавно ним було розглянуто справу про вилучення запису про накладення арешту на майно Ужгородської міської ради попри те, що такий арешт був накладений на виконання рішення Господарського суду Закарпатської області, яке вступило в законну силу. При цьому Ужгородська міська рада, боржник у справі, вже зверталася до Господарського суду Закарпатської області з подібною скаргою і в її задоволенні їй було відмовлено повністю.

Дії, які будуть вчинені в суді, відбуваються на тлі жвавої сус­пільної та правової дискусії навколо незаконної приватизації готельного комплексу «Корона». Так, згадана будівля була «приватизована» за смішну суму 8 000 000 гривень при ринковій вартості будівлі щонайменше 35 000 000. Все це відбувалося під час сумнівного конкурсу з одним учасником — фірмою «Проектготелконсалтинг», яка була зареєстрована за кілька днів до його проведення. Після втручання громадськості, звернень до Президента України прокуратурою розпочато перевірку законності такого переходу права власності на будівлю від ужгородців до приватних осіб.

Сумнівну приватизацію в місті у пресі повязують із депутатом Ужгородської міської ради від партії «Єдиний центр» І. Волошиним, який є фактичним власником фірми, та Ужгородським міським головою В. Погорєловим, який є ставлеником партії «Єдиний центр», незважаючи на нещодавнє перебігання в Партію регіонів. З цими особами, особливо з першим із них, перебуває у близьких людських, товариських та ділових стосунках заступник голови Ужгородського міськрайонного суду І. Семерак. Завдяки останньому «за щасливим збігом обставин» справи, подібні до названої, в Ужгородському міськ­районному суді розглядаються суддею Ротмістренком чи іншими залежними від нього суддями.

Завдяки втручанню останнього так само блокується розгляд десятка позовних заяв депутатів Ужгородської міської ради про визнання сумнівного конкурсу з продажу згаданої будівлі недійсним. В цей самий час у пришвидшеному темпі призначено до розгляду зазначену справу, з тим щоб узаконити сумнівний правочин, а після цього кілька разів перепродати будівлю, чим самим ускладнити повернення майна територіальній громаді міста.

Просимо Вашого негайного втручання у процес, який не має жодних ознак правосудності, надання правової оцінки діям судді Ужгородського міськрайонного суду Ротмістренка та заступника голови Ужгородського міськ­районного суду І. Семерака.

З повагою, кандидат у народні депутати до ВРУ по в/о 68 Сергій Миколайович Ратушняк

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат