Закарпатські школи отримали гуманітарку — комп’ютери   з Китаю

Людмила Федоришина 28.09.2012 16:11 ПОДІЇ

Закарпатські учні опановуватимуть інформатику на китайських комп’ютерах. За словами Ганни Сопкової,   в. о. начальника управління освіти і науки Закарпатської ОДА, днями в область надійшла партія техніки з Китаю — 98 комп’ютерів.

Це вже не перша гуманітарка, раніше було доставлено 135 комп’ютерів. За словами пані Ганни, оскільки технічна база у школах застаріває, ця гуманітарна допомога дуже доречна. На сьогодні комп’ютерною технікою забезпечено 98 % закарпатських шкіл.

Що стосується харчування закарпатських школярів, за словами Ганни Сопкової, є дві школи — одна на Хустщині, інша на Берегівщині, учні яких не забезпечені гарячим харчуванням, тоді як воно є обов’язковим у ЗОШ. Їх годують так званою «буфетною продукцією».  

В. о. начальника управління освіти і науки Закарпатської ОДА наголосила, що проблеми з підручниками вперше за 15 років у області немає. «Підручники в Закарпатську область були доставлені ще до 1 вересня», — зазначила пані Ганна. — Можливо, річ у тім, що мова йде лише про підручники для першого класу, адже всі інші навчатимуться за старими, вже наявними в області.

Торкнулася Ганна Сопкова і питання збору коштів із батьків на ремонтні роботи в навчальних закладах. Цю проблему вона прокоментувала так: «Примусовий збір коштів із батьків у навчальних закладах заборонений. Однак часто ініціатором подібних зборів виступає саме батьківський комітет. Тому в такому випадку єдина вимога — належне оформлення збору коштів, тобто сплата внесків виключно через банківський рахунок».

Що стосується загальних показників у освітній галузі області, то в новому навчальному році продовжуватимуть діяти 11 програм, які фінансуються з обл¬бюджету. А фінансування цього року на 422,8 млн. грн. більше, ніж торік, і складає 2 млрд. 76 млн. грн.

Людмила Федоришина

Коментарі :


15.06.2014 15:21 закарптець

дуже зла ця пані. ще зліша ніж в роки навчання у педучилищі... аж страшно.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат