Погорєлова освистали

21.09.2012 15:38 РАТУША

У п’ятницю на сесії міського голову Ужгорода освистали з вигуками «Ганьба!». Се­сійне засідання Ужгородської міської ради розпочалося за участі студентського «десанту» з плакатами на кшталт «Погорєлов, поверни місту «Корону», «Депутати, ви обранці народу, а не слуги Погорєлова», «Погорєлов зрадив ужгородців», « «Ужгород — понад усе, а не для кишені мера» тощо.

Опозиційний депутат Гнатків зачитав петицію від протестувальників із вимогою повернути місту архітектурний комплекс історичного значення «Корона», проданий за ціною 200 дол. США за кв. м (при тому, що за оцінкою Закарпатської торгово-промислової палати щонайменше це має бути 650 дол. США за кв. м), а також Водоканал, переданий, за словами Гнатківа, тіньовим офшорним фірмам.

Однак коли голосувалося за те, щоб включити до порядку денного питання про скасування конкурсу по «Короні», «за» проголосували тільки десятеро депутатів, тож питання не пройшло. Так само проголосували і за питання про відміну рішення щодо Водоканалу — 10 голосів «за». Відомо, що на розгляді в суді нині перебувають десять депутатських звернень щодо незаконного продажу «Корони». Водночас сам Погорєлов запевнив, що попередньою прокурорською перевіркою жодного складу злочину виявлено не було.

Ще однією інтригою було звільнення з роботи першого заступника міського голови Трикура та секретаря ради Щадея. Спочатку про свого першого заступника Погорєлов сказав, що той перебуває у «довготривалій відпустці», а потім повідомив власне про звільнення. Таким чином, обов’язки першого заступника розкидали між міським керівництвом, причому, як наголосив сам Погорєлов, «земельні відносини передаються міському голові». Стосовно звільнення Щадея, який за словами Погорєлова написав заяву про своє звільнення від 1 листопада, то депутати також не змогли внести це питання до порядку денного, не набравши достатньо голосів. Після перерви Погорєлов несподівано оголосив про закриття сесії. Як пояснив згодом журналістам сам мер, сесію закрили «через те, що не було досягнуто по­літичних узгодженостей».

А тепер головне. Цілком очевидно, що всі ці дії балогівців — не що інше як цирк. Нібито піднімаються питання щодо «Корони», але щоб внести питання на сесію, голосують усього 10 чоловік. При тому, що балогівців разом з опозицією в депутатському корпусі близько тридцяти. І з відставками ще більший цирк. Ужгородці добре знають, хто несе відповідальність за катастрофічний стан у місті. Балога і Щадей зробили мером Погорєлова. Саме балогівці й несуть солідарну відповідальність за увесь цей безлад, який чиниться в Ужгороді. І ніякі псевдовідставки їх від цього не відбілять.

ТЕГИ : віктор трикурВіктор Щадейвіктор балогавіктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат