Вчені кажуть, що можна бути товстим і мати хороше здоров’я

admin 05.09.2012 16:40 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Близько половини чоловіків та жінок, які мають зайву вагу – такі ж здорові, як і стрункі люди.

Їхній ризик захворіти на рак чи мати проблеми з серцем – анітрохи не вищий, стверджують американські дослідники.

Про це пише The Daily Mail.

Зайва вага не обов’язково означає погане здоров’я. Повна людина може при цьому бути "метаболічно здоровою", хоча індекс її маси тіла й не відповідатиме нормі.

У міжнародному дослідженні взяли участь понад 43 тисяч добровольців. Експерти встановили, люди з зайвою вагою, але здоровим метаболізмом, не мають високого холестерину, проблем із кров’яним тиском.

В ході іншого дослідження, що проводилося серед американців у 1979-2003-му роках, науковці дійшли висновку, метаболічно здоровими лишаються 46% повних людей.

"Добре відомо, що ожиріння пов’язане з численними хронічними захворюваннями, зокрема серцево-судинними недугами та раком. Одначе здається, частина людей є захищеною від пов’язаних із ожирінням метаболічних ускладнень", - говорить керівник дослідження Франсіско Ортега.

"Наше дослідження ще раз підкреслює важливість гарної фізичної форми як показника здоров’я", - підсумовує він.

Приголомшливі результати дало й дослідження шведських науковців – вони встановили, що огрядні пацієнти з серцевими хворобами мають кращі показники з одужання та виживання, аніж худі.

Науковці назвали з Університету Гьотеборга назвали це "парадоксом ожиріння".

Як пояснює кардіолог Оскар Ангерас, безперечно, підтримання здорової ваги може допомогти уникнути проблем із серцем. Водночас якщо людина із ожирінням уже їх має, то порада схуднути може мати для неї навіть негативний ефект. Зайва вага тут може стати в пригоді, оскільки такий пацієнт матиме більше ресурсів для подолання хронічної недуги, аніж худий.


Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат