На Закарпатті працюють інвестори з 53 країн світу

admin 30.08.2012 13:07 ПОДІЇ

За І півріччя 2012 року роки таким платникам відшкодовано 174 млн. грн., тоді як за такий самий період 2011-ого було повернуто 100 млн. грн. ПДВ. Такі цифри навів сьогодні, 29 серпня 2012 року, на зустрічі з представниками підприємств з іноземними інвестиціями голова ДПС у Закарпатській області Василь Іванчо. Іноземні інвестори, за його словами, все частіше користуються і механізмом автоматичного відшкодування податку на додану вартість. За І півріччя цього року 23 платники області отримали 48,2 млн. грн. ПДВ в автоматичному режимі, 16 із них є підприємствами з іноземними інвестиціями, які отримали «автоматом» 44,6 млн. грн.

На Закарпатті сьогодні працюють інвестори з 53 країн світу. Найбільші обсяги інвестицій залучені в Ужгородський район – 72,1 млн. дол., м.Мукачево – 57,3 млн. дол., м.Ужгород – 49,5 млн. дол., м.Берегово – 29,7 млн. дол., Мукачівський район – 23,1 млн. дол., Виноградівський район – 20,3 млн. дол., Свалявський район – 19 млн. дол., м. Чоп – 14,5 млн. дол.

Внесок цих підприємств у наповнення бюджетів є вагомим, підкреслив голова ДПС в області. Протягом січня-липня 2012 року ними сплачено до бюджетів майже 117 млн. грн., в т.ч. до Держбюджету – 65,3 млн. грн., до місцевого бюджету   – 51,6 млн. грн. У свою чергу податкова служба створює максимально комфортні для платників податків, відкриваючи сервісні центри та покращуючи рівень надання послуг.

Участь у сьогоднішній зустріч взяли майже сотня керівників та бухгалтерів підприємств. Головною ж метою такого зібрання, за словами голови ДПС в області Василя Іванчо, було обговорити проблемні питання, які виникають у діяльності підприємств з іноземними інвестиціями, а також вислухати пропозиції і зауваження до податкового законодавства чи до роботи податкових органів.

Одне з проблемних питань, яке порушувалося, стосувалося рівня оплати праці.   У багатьох підприємств з іноземними інвестиціями середня зарплата не досягає середнього розміру по області. І саме це не дозволяє їм скористатися правом на автоматичне відшкодування ПДВ. Обговорювалися також зміни, внесені до Податкового кодексу та законодавчі ініціативи щодо реформування податкової системи.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат