Закарпатці не можуть отримати візу Чехії

admin 29.08.2012 09:41 СОЦІО

З країн колишнього Радянського Союзу знову почала надходити інформація про нелегальний бізнес із чеськими візами. У цих країнах за реєстрацію в системі Visapoint посередники беруть від 250 до 2500 євро. Такі дані оприлюднив тижневик Insider.

Саме стільки, за даними видання, варто взяти на заздалегідь заплановану «зустріч» з працівником консульства, в ході якої заявник може подати документи на мульти-візу або тимчасовий вид на проживання. Цю ситуацію зараз перевіряє інститут омбудсмена в Брно - у вересні це питання планується обговорити в уряді.

Як приклад, тижневик наводить історію 18-річного Олега, мати якого живе і працює в Празі вже четвертий рік. Син хотів почати навчання в чеському вузі, проте вже три місяці не може записатися на співбесіду через систему Visapoint. Інших варіантів запису немає, а посередники за ці послуги вимагають від зацікавлених осіб мінімум 250 євро.

Ці факти, які свідчать про корупцію в чеській дипломатичної системі, підтвердив голова Організації допомоги біженцям і голова урядового комітету з прав іноземців Мартін Розумек. «Такі випадки фіксуються вУкраїні та Казахстані, коли людям за 1000 євро пропонується зустріч з працівником посольства», - сказав він.
Повідомляє – «Празький Телеграф».
Закарпатці теж не можуть зареєструватися у цій системі, ми теж спробували. Результат на фото.
«Перепрошуємо, але зараз нема жодних доступних термінів на співбесіду. Будь ласка, повторіть спробу через кілька тижнів».
Цікаво, один наш знайомий, вже рік бачить таке повідомлення.


Новини Закарпаття

admin

Коментарі :


18.10.2013 13:16 земляк

Ну, можливо, що місцевий хитрун зареєструвавшись кілька разів отримав усі "талончики" на співбесіду! Однак, це "не чехи та їх Консульства - винуваті"...
А чому не спробує земляк-невдаха - зареєструватись на іншій МОВНІЙ ВЕРСІЇ (адже збирається до Європи!)?

P.S. Сам, буквально, у вересні, два рази реєструвався, правда то англійською, то чеською - ВСЕ ПРАЦЮЄ! Більше того, НІКОМУ в Консульстві (по крайній мірі у Львові), НІЯКІ хабарі давати не треба!

P.P.S. Дурні ж, звичайно будуть ПЛАТИ... хитрішим та спритнішим за себе!

Порада: вчіть мови - земляки!


01.10.2013 11:53 андрій

я зумів зареєструватися за неповний тиждень. але для цього не спав ночами, але все рівно відмовили


30.09.2013 12:43 Vlad

Та сама ситуація.. першого разу отримав відмову про візу, хоча все було впорядку, а тепер зовсім неможу зареєструватися на співбусіду!


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат