Останній місяць на Закарпатті підвищена пожежна небезпека. МНС просить бути уважними

ТУ МНС у Закарпатській області 29.08.2012 15:59 СОЦІО

З початку місяця   закарпатські рятувальники виїжджали на гасіння пожеж 193 рази. Горіли житлові будинки, підсобні приміщення, квартири, надвірні споруди, проте загорання сухої трави та чагарників в області продовжує зростати день за днем – за поточний місяць вже зафіксовано 85   виїздів.

Руйнівної дії сили вогню зазнало понад 992 га землі. Станом на дев’яту ранку 29 серпня в області через випалювання сухостою вже сталося 603 пожежі (у порівняні з аналогічним   періодом минулого року   з цієї причини на території Закарпатської області виникло 203 пожежі).

Отож, з року в рік ця проблема тільки набирає обертів, створюючи незручності та небезпеку. До прикладу, вчора, о 18:45 загорілися суха трава, чагарники та відходи лісу на території майстерської дільниці   № 3 «Ужгородського військового лісництва» в селі Ярок.

Спочатку працівники лісгоспу намагались загасити пожежу своїми силами залучивши до гасіння 40 чоловік   та   5   одиниць техніки. Проте коли фронт вогню почав швидкими темпами добиратись до лісового масиву лісники звернулись до вогнеборців державної пожежно-рятувальної частини № 14 міста Ужгород.

Прибувши на місце пожежі МНСники зупинили вогняну стихію майже за 4 метри від лісових насаджень, тим самим упередивши загорання великого лісового масиву. Проте вогонь все ж таки встиг знищіти близько 1,2 га сухої трави та відходів лісу. Причина та збитки завдані пожежею встановлюються.

З метою недопущення виникнення подібних випадків, Територіальне управління МНС у Закарпатській області в черговий раз закликає всіх жителів області бути обережними у поводжені з вогнем та дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу лісових насаджень. Інколи для виникнення масштабної пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, адже швидкість поширення вогню (особливо, коли на вулиці суха й вітряна погода) надзвичайно висока, тому локалізувати його на відкритих територіях важко. Краянам варто замислитись наскільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у такий спекотний період.

Особливо небезпечними є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, наземні трубопроводи чи біля лісових масивів. Також дим від таких вогнищ може утворювати смог, який надовго зависає у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на автошляхах, що призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.



Шановні краяни!

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах. Це дасть змогу уникнути лиха та зберегти природу Карпат для нащадків.



 

ТУ МНС у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат