Закарпатські прокурори вивчали новий КПК України

admin 28.08.2012 17:07 ПОДІЇ

Сьогодні, 28 серпня, під головуванням прокурора Закарпатської області Анатолія Петруні відбувся навчально-методичний семінар на тему : "Основні положення нового Кримінального процесуального кодексу України. Роль та повноваження прокурора у кримінальному провадженні. Проблемні питання."

В роботі семінару взяли участь та виступили старший викладач кафедри нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство Інституту підвищення кваліфікації кадрів Національної Академії прокуратури України Микола Бортун. Серед слухачів - працівники апарату прокуратури області, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, їх заступники та слідчі прокуратур, а також слідчі органів внутрішніх справ, Служби   безпеки, державної податкової служби в області.
Під час свого виступу Микола Бортун зазначив, що новий Кримінальний процесуальний кодекс України докорінно змінює нормативне регулювання відповідних правовідносин та містить низку положень, які в цілому є новелами для правової системи України, у зв'язку з чим необхідне їх вивчення вже сьогодні. Він акцентував увагу присутніх на тому, що новації документу в першу чергу спрямовані на утвердження верховенства закону, на зрівняння прав захисту і обвинувачення.
У ході семінару обговорено основні положення досудового провадження у кримінальних справах, повноваження прокурора відповідно до вимог нового Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення процесуального керівництва досудовим розслідуванням.
Відтак, завдяки проведеному семінару його учасники отримали знання, що стануть у пригоді в їхній подальшій роботі з питань кримінального судочинства.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат