Посіви закарпатської кукурудзи масово знищує західний кукурудзяний жук

admin 21.08.2012 12:28 ПОДІЇ

У Закарпатській області було введено карантин для рослин через появу західного кукурудзяного жука, який може знищити всі посіви кукурудзи, повідомив держінспектор з карантину рослин Межигірського МПКР Михайло Блецкан.

"Якщо в попередні роки траплялися поодинокі випадки появи західного кукурудзяного жука, то зараз ця кількість значно збільшилася на посівах. Перенесенню жуків сприяють повітряні потоки, проте шкідники можуть поширюватися транспортними засобами з різними вантажами", - заявив він.

За його словами, карантин допоможе зупинити паразита на тій території, де він був виявлений. Зокрема, тепер заборонений вивіз зерна, качанів кукурудзи.

"Є агротехнічні заходи, зокрема, щорічна ротація посівів кукурудзи, що включає зернові, багаторічні трави, конюшину, люцерну. Можливе застосування біологічних та хімічних заходів, зокрема, використання інсектицидних препаратів", - додав держінспектор.

Як повідомлялося вчора, 19 серпня, в селі Вознесенка Мелітопольського району Запорізької області у загиблої корови виявлена ​​сибірська виразка.

Корреспондент.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат