Ужгородці найбільше довіряють Ратушняку

17.08.2012 18:46 ПОЛІТИКА

Для ужгородців стало цілком очевидним, що минулі вибори мера стали для них стратегічною помилкою.

Хотіли спробувати чогось нового і в результаті отримали цілком безвольного мера. За короткий період місто провалилося в таку прірву, в якій не було з часів НЕПу на зламі совка та незалежності. Якби нині проводилися вибори мера, то Погорєлов не отримав би і десяту частку з того, що мав. Ужгороду потрібен сильний мер, а не ганчірка.

Тепер на носі нові вибори. Цього разу до Верховної Ради. Ужгородцям доведеться обирати між 13 кандидатами, хто достойніший представляти їх у найвищому законодавчому органі країни. Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко днями оприлюднив результати соціологічного опитування по виборчому округу № 68 (м. Ужгород та район). Пащенко запевнив у достовірності проведених досліджень по округу. Вибірка загалом відповідає демографічним особливостям регіону. Було опитано 697 респондентів. Серед проблем, які найбільше хвилюють мешканців, перші три позиції займають корупція в органах влади, некомпетентність та незадовільний стан доріг. Інші відповіді досить сегментовані залежно від населених пунктів: проблеми зі сміттям, відсутність каналізації тощо.
Результати опитування про те, за яку партію ви би віддали голос на виборах, показують лідерство «Батьківщини» (19,7 %), «УДАРу» (17,6 %) та Партії регіонів (14,8 %). Четверту позицію займає «Україна — Вперед!» (6,5 %). Віктор Пащенко вважає, що результат Королевської досить високий і незаслужений, але саме на цьому прикладі можна простежити дієвість тривалої рекламної кампанії.

Серед кандидатів, за яких будуть голосувати ужгородці, найвищий показник у Сергія Ратушняка (15,1 %) проти 8,2 % у Павла Чучки та 7,7 % у Миколи Жолтані. Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень каже, що результати доволі прогнозовані, лідерські позиції займають особи, відомі ужгородцям. Наприклад, Сергій Ратушняк залишив помітний позитивний слід в історії Ужгорода, тож у кількості його прихильників нічого дивного немає.

Соціологічне опитування також показує, що близько 7,5 % виборців округу № 68 не збираються голосувати за жодного кандидата. У межах опитування щодо політичних сил показник сягає 8,2 %. Пасивність ужгородців відома вже давно, зазвичай на вибори приходить трохи більше половини мешканців.

ТЕГИ : віктор погорєловсергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат