За пред’явлення недостовірних документів водій залишився без вантажу вартістю 2 млн. грн.

admin 15.08.2012 14:51 КРИМІНАЛ

Чопські митники задокументували порушення митного законодавства з незаконного переміщення вантажу, вартістю майже 2 мільйони гривень.

Повертаючись із Італії з товаром до одного із закарпатських міст,   водій вантажівки подав митникам товаросупровідні документи, згідно яких переміщувалися: меблі, санітарно-технічні вироби, плити ДСП, керамічні санітарно-технічні вироби, освітлювальні прибори та інше.
Та, коли інспектори зняли в зоні митного контролю "Мукачеве" з причепа пломбу митних органів Італії та повністю вивантажили, розпакували товар, з’ясувалася інша фактична кількість товару: не 377 вантажних місць, а -   394. Крім того, на окремих товарах наявні маркування, які свідчили, що отримувачами частини вантажу є інші суб'єкти господарювання.
Зокрема, встановлено відсутність санітарно-технічних виробів, плит ДСП,   натомість виявлено 7 газових плит та 1 килим, А раніше заявлені товари - меблі, освітлювальні прилади, двері, дзеркала, фурнітура до меблів та інше - не відповідали по кількості та вазі.
Тож український водій порушив митне законодавство, надавши митному органу неправдиві документи про найменування товарів, одержувача, кількості вантажних місць та їх маркування. Зазначені дії підпадають під статтю 483 ч.1 Митного кодексу України. Незаконний товар, ціною 1 979 653 грн., вилучено до рішення суду.

Довідково: згідно ч.2 ст.191 Митного кодексу України перевізник зобов'язаний під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування. У разі неможливості такої перевірки, вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR).
      Згідно з вимогами ст. 460 Митного кодексу України перевізники несуть відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості, виключно у разі якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування, а перевізником не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або у разі неможливості такої перевірки не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).


Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат